Šampion Henry Cejudo má nového vyzyvatele, José Aldo odpadl

Šampion Henry Cejudo má nového vyzyvatele, José Aldo odpadl zdroj: Profimedia

Henry Cejudo bude hájit svůj šampionský pás bantamové váhy proti Dominicku Cruzovi. 

Vypadá to, že velké změny nedoprovázejí pouze kartu blížícího se turnaje UFC 249, ale zasáhly také následnou akci s jubilejní číslovkou 250. Ta se původně měla konat 9. května v brazilském Sao Paulu, ale vzhledem k posledním okolnostem, kdy si organizace k pořádání pronajala na dva měsíce Tachi Palace Casino Resort v Kalifornii, je o změně destinace rozhodnuto. 

To bohužel znamená stopku pro veterána Joseho Alda, který měl v domácí aréně vyzvat šampiona bantamové váhy Henryho Cejuda. Brazilský bojovník má totiž do Spojených států prošlé vízum a v době pandemie Covid-19 nové nezíská. O uvolněné místo se především na sociálních sítích samozřejmě strhla rvačka, ale nakonec "zlatý tiket" urval Dominick Cruz. Ten je několikanásobným bývalým šampionem, ale posledních pár let se v UFC objevoval jako komentátor a dokonce byl několikrát za sebou zvolen nejlepším MMA analytikem.

Cruz sice od prohrané památné pětikolové bitvy s Cody Garbrandtem z prosince roku 2016 vinou různých zranění nebojoval, ale rozhodl pravděpodobně jeho atraktivní styl a také to, že si ho Cejudo sám vybral. Cruz s odpovědí na tuto pobídku dlouho nečekal a okamžitě se svým týmem začal tento fight dojednávat. Dnes tak mohl účast svojí účast v duelu oficiálně oznámit na svém twitterovém účtu.

„Drahý Henry Cejudo,“ napsal Cruz. „Skutečný král už byl obeznámen, že spolu budeme 9. května bojovat. Uvidíme se tam. P.S. Nezapomeň sebou vzít toho tvého maličkého kamaráda Erica Albarracina (Cejudův trenér), abych vás mohl profackovat oba dva. Podepsáno, zalepeno, doručeno.“

Jako náhradník se na poslední chvíli přihlásil také Frankie Edgar, který sliboval že by shodil, sestoupil z pérové váhy a nakopal Cejudovi zadek, ale odešel s nepořízenou. „Triple C“ ho odpálkoval svojí klasickou odpovědí, ve které zdůraznil, že jediný, kdo by dostal nakopáno by byl on sám. Zároveň zmínil, že před ním sice mohl klečet na kolenou, ale tuto pozici už získal právě Cruz.

Edgar by si měl obecně v tuto dobu zvolit jednodušší cíl, protože nakládačka, kterou schytal v prosinci od „Korejské zombie“ Sung Junga svědčí o mnohém. Zvláštní je i volba Cruze, který za poslední tři roky neodbojoval vůbec nic a přesto mu hned při první příležitosti spadl do klína „titulák", což je nefér například vůči Petru Yanovi, ale pokud proti Cejudovi předvede svůj nadprůměrný standard, tak se zlobit rozhodně nebudeme.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články