Šampiona Miocice zasáhla zpráva o zemětřesení v Chorvatsku. "Zůstaňte silní," vzkazuje

Šampiona Miocice zasáhla zpráva o zemětřesení v Chorvatsku. "Zůstaňte silní," vzkazuje Stipe Miocic | zdroj: Profimedia

Stipe Miocic vyjádřil podporu chorvatskému Záhřebu, z dokončení trilogie s DC si teď hlavu nedělá. 

Šampion těžké váhy UFC Stipe Miocic je sice americkým rodákem, ale už z jeho jména je evidentní, že má balkánské kořeny, konkrétně chorvatské. Stále má v tomto středomořském evropském státě některé příbuzné a především mnoho přátel a proto i jeho se osobně dotklo velmi silné víkendové zemětřesení v hlavním městě Záhřebu.

Svoji podporu všem zasaženým touto devastující katastrofou, která městu způsobila rozsáhle škody, vyjádřil Miocic na svém instagramovém účtu. „Mojí rodině, přátelům, fanouškům a všem, kteří byli zasaženi tímto hrozným zemětřesením v Záhřebu. Tato zpráva mě v už tak děsivých a těžkých časech zničila...Vězte, že moje srdce je s vámi všemi. Vrátíme se ještě silnější než dříve. Miluji tě Chorvatsko a jste všichni bojovníci! Zůstaňte silní.“

Pro Miocice mají tato katastrofa a pandemie koronaviru ještě větší přesah, protože on sám mimo kariéru bojovníka působí jako profesionální hasič, takže veškeré tyto problémy prožívá ještě více. Když za ním přišla reportérka Megan Olivi a začala se ho vyptávat na dokončení trilogie s Danielem Cormierem, označil Stipe tyto starosti za nedůležité.

„Vypadá to, že by to mohlo být v létě, ale když si vezmu, co se teď děje, tak si z toho upřímně nedělám hlavu,“ řekl Miocic. „Starám se o hašení požárů a o záchranáře tam venku, takže musím teď dělat, to co musím. Je teď tolik lidí, co potřebují pomoc. Je tu plno lidí, kteří musí být doma a můžou být nemocní. Sám se vystavuji nebezpečí, ale jsem s tím srovnaný. Chci mít hlavně jistotu, že až večer přijdu domů, tak bude v pořádku moje rodina.“

Miocic nebojoval od loňského srpna, kdy získal šampionský pás právě nad Danielem Cormierem. Dlouho se po tomto zápase léčil z poranění oka a když konečně začal trénovat, tak se zavřelo z důvodu karantény plno gymů. I tak má tento osmatřicetiletý bojovník plné ruce práce a na „nudu“ si rozhodně stěžovat nemůže.

Zdroje:  https://www.instagram.com/stipemiocic/ , tisková zpráva

Nejnovější články