Skvělou zemařku Spencer o víkendu prověří agresivní Francouzka

Skvělou zemařku Spencer o víkendu prověří agresivní Francouzka zdroj: Profimedia

Felicia Spencer by si vítězstvím na turnaji UFC Fight Night 169 mohla přiblížit souboj o titul, v cestě jí ale stojí Zarah Fairn dos Santos.

Týden utíká jako voda a nám se blíží víkend a další turnaj UFC, který se tentokráte bude pořádat v americkém městě Norfolk ve státě Virginia a my se dnes podíváme na co-main fight tohoto večera. Ten bude v režii ženské pérové divize a představí se nám Felicia Spencer a Zarah Fairn dos Santos.

Devětadvacetiletá Kanaďanka Felicia Spencer začínala už ve čtyřech letech s taekwondem, ke kterému postupem věku přidala brazilské jiu-jitsu a kickbox. V roce 2009 se ale v rámci studií přestěhovala do amerického Orlanda, kde jí oslovilo MMA, u kterého zůstala až do dnešních dnů.

Do prvního profesionálního zápasu nastoupila o šest let později v rámci organizace Invicta a už v tu dobu bylo jasné, že z ní bojová umění, kterými si prošla, udělala skvělou univerzálku. Svojí první soupeřce nedala rychlými lokty a pěstmi žádnou šanci a zničila ji už po třech a půl minutách prvního kola.

Během několika dalších let sbírala jedno vítězství za druhým a postupně se začala specializovat především na zem a na škrcení (rear-naked choke). Po šesti výhrách v řadě dostala Spencer pozvánku do UFC, kde Megan Anderson okamžitě předvedla, že tuto submisi umí skvěle a na ukončení ji stačily necelé čtyři minuty.

Cris Cyborg - Felicia Spencer Cris Cyborg - Felicia Spencer | zdroj: Profimedia

Ve druhém a také zatím posledním zápase v UFC ochutnala Felicia poprvé v kariéře horkost porážky. Loni v červenci na domácím turnaji v kanadském Edmontonu nestačila na Cris Cyborg, které sice statečné odolávala v krvavé tříkolové bitvě, ale bodově to na vítězství nestačilo.

Třiatřicetiletá Francouzka Zarah Fairn dos Santos se do UFC dostala především díky neskutečně agresivnímu stylu, který předvádí už od počátku svojí kariéry. Jedná se o klasickou postojářku, která jde do všeho těžce po hlavě. Občas na úkor obrany.  

Dos Santos svůj úplně první profesionální zápas odbojovala v malé americké organizaci a až poté se dostala do domácích soutěží v zemi galského kohouta.  Po rozpačitém začátku, kdy hned ve druhém duelu musela zkousnout prohru, se zaměřila především na ofenzivu.

Své soupeřky začala nekompromisně vypínat a když už přišla prohra, tak na body. Toto pravidlo porušila až v UFC, kde má zatím odbojován jediný zápas. Do toho nastoupila proti Megan Anderson a na rozdíl od nadcházející soupeřky ji porazit nedokázala a byla nucena po submisi odklepat už v prvním kole.

Jako vždy vám v průběhu turnaje přineseme aktuální články a celou hlavní kartu můžete také sledovat ze soboty na neděli od 2 hodin ráno na kanálu Nova Sport 2.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články