"UFC a Bellator by se měli mít na pozoru," prohlašuje Nurmagomedov a chystá se u konkurence lovit nespokojené bojovníky

"UFC a Bellator by se měli mít na pozoru," prohlašuje Nurmagomedov a chystá se u konkurence lovit nespokojené bojovníky Khabib Nurmagomedov na jedné z tiskových konferencí Eagle FC. | zdroj: Profimedia

Khabib Nurmagomedov má se svou MMA organizací velké plány. Jakožto bývalý bojovník navíc dobře ví, na co fightery přilákat. Rád by upsal i kontroverzního youtubera.

Bývalý šampion UFC Khabib Nurmagomedov už sice jako zápasník přes rok a půl nepůsobí, ale ze světa bojových sportů rozhodně neodešel. Krátce po ukončení kariéry totiž v Rusku zakoupil MMA organizaci Gorilla Fighting Championship, kterou přejmenoval na Eagle Fight Club (podle své přezdívky „Orel“).

Se svou soutěží už zvládl uspořádat několik turnajů a naposledy se předvedl dnes v noci v americkém Miami, kde se v hlavním zápase utkal ruský tank Sergei Kharitonov s bývalým excelentním kickboxerem Tyronem Spongem. V průběhu galavečera jsme mohli vidět také některé bývalé bojovníky z UFC a Bellatoru, jako například Rashada Evanse, Raye Borga nebo Johna Howarda.

Za tento výběr byl Nurmagomedov z některých stran trochu kritizovaný, protože většina z těchto bojovníků už je na samém sklonku kariéry, na což Khabib reagoval, že tomu tak nebude navždy. Na pozápasové tiskové konferenci dokonce pohrozil UFC a Bellatoru, že pokud nebudou své svěřence dostatečně finančně ohodnocovat, tak je schopný převzít je pod svá křídla.

„Velké organizace jako UFC a Bellator by si měli na své bojovníky dávat pozor, protože je tu Eagle FC,“ prohlásil Nurmagomedov. „Samozřejmě se snažíme podepsat skvělé sportovce se zajímavými jmény, ale také pracujeme s mladou generací. Máme tak dva cíle. A já by tu jen chtěl říct, abyste byli opatrní. Pokud nebudete dobře zacházet se svými bojovníky, tak je tu Eagle FC.“

Nurmagomedov nechce nové akvizice lákat jenom na lepší peníze, ale také na trochu jinou hmotnostní strukturu. Ve své organizaci totiž založil super lehkou váhou (do 75 kg), jež je mezistupněm mezi lehkou a welterovou divizí (u které se zvýšil limit o 4,5 kg). Od tohoto tahu si slibuje, že si plno bojovníku daleko lépe vybere své pole působnosti a nebudou muset tolik pracovat na shazování.

„Rozumím tomuto sportu zevnitř,“ vysvětlil Nurmagomedov. „Posledních 12 let jsem byl profesionálním bojovníkem a od spousty kolegů jsem slyšel, že by chtěli nové divize jako je super lehká váha. Když jsem rozjížděl Eagle FC, tak jsem si začal říkat: ‚Proč bychom to nemohli udělat?‘ Pojďme vybudovat nějakou novou historii.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený _ (@musafa_tm)

A jaká budou další jména, která se v Eagle FC objeví? Už na příští turnaj jsou ohlášení Kevin LeeDiegem Sanchezem a nyní Nurmagomedov prozradil, že se snaží do svých řad získat také kontroverzního youtubera Jakea Paula. Ten se do teď hodně úspěšně věnoval boxu (porazil i ex-šampiona UFC Tyrona Woodleyho a bývalého držitele titulu Bellatoru Bena Askrena) a několikrát se v poslední době nechal slyšet, že by si rád vyzkoušel také MMA.

O Paula má navíc kromě Eagle FC zájem také Bellator a PFL, takže to vypadá, že o něj nakonec bude pěkný souboj. Sám Khabib připustil, že jsou tato jednání z jejich strany na samém začátku a teprve čekají na nějakou reakci. „Paulovi jsme nabídli smlouvu,“ řekl Nurmagomedov. „Teď čekáme na to, jaká bude odpověď. Pokud bude mít zájem, tak jsme tu.“

I kdyby se však nakonec Nurmagomedovovi a Eagle FC Paula podepsat nepodařilo, tak mají v záloze jistě další trumfy, kterými by rádi nalákali nové fanoušky. Bez těch by totiž větším organizacím konkurovali jen velice těžko.

Zdroje:  tisková zpráva - Eagle FC

Nejnovější články