Whittaker je mimo hru. Uvidíme na UFC 248 Paula Costu?

Whittaker je mimo hru. Uvidíme na UFC 248 Paula Costu? zdroj: Profimedia

Zamotaná situace ve střední váze. Whittaker je mimo hru a Costa zpátky v tréninku. 

Bývalý šampion střední divize je mimo hru. Robert Whittaker na turnaji UFC 248 nenastoupí. Duel s Jaredem Cannonierem je zrušen z blíže nespecifikovaných důvodu. Dle spekulací má Whittaker osobní problémy, které ho do zápasu nepustí.

Robert v loňském roce prohrál s Israelem Adesanyou, ale okamžitě vyjednával o dalším zápase. Přijal duel s Jaredem Cannonierem, čtyřkou střední váhy. Jared v uplynulém roce chytil nebývalou formu a stoupá žebříčkem vzhůru. Vítězství nad bývalým šampionem mohlo „Gorilu“ posunout k titulové šanci. Nyní musí UFC sehnat náhradního soupeře a nabízí se například Darren Till, ale i Mach Muradov, který také hledá soupeře pro jarní zápas.

Na stejném turnaji se představí i šampion Israel Adesanya. Minulý týden obletěli svět zprávy, že titulovou šanci přijal Yoel Romero, ale prezident UFC Dana White řekl, že nic domluvené není.

„Zatím jsme se nedohodli, ale jednání pokračují. Chceme druhý titulový zápas na kartu s Weili Zhang a Joannou.“

Adesanyu touží porazit i Paulo Costa, neporažený Brazilec, který Israela nemá v lásce. Costa se však na podzim zranil a zůstal mimo hru. Dana White však v týdnu prohlásil, že Costa trénuje a vypadá ve formě.

„Nevím, jestli jste viděli Costu na sociálních sítích, ale vypadá, že je připraven. Tvrdě boxuje a říká, že zápas vezme.“

Dana White má momentálně dost starostí s Conorem a sobotním turnajem. Poté se znovu vrhne do práce a titulový zápas střední váhy jistě domluví. Zda vyzve Adesanyu Yoel Romero či Paolo Costa, se dozvíme v příštích týdnech.   

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články