Whittaker odřekl zápas, aby zachránil svou dceru

Whittaker odřekl zápas, aby zachránil svou dceru Robert Whittaker | zdroj: tisková zpráva

Robert Whittaker měl v březnu bojovat s Jaredem Cannonierem. Zápas ale odřekl a už se ví proč.

Není žádné tajemství, že Robert Whittaker platí ve světě MMA za slušňáka, který má svoje hodnoty seřazené na těch správných místech. A očividně, rodina je pro něj na prvním místě.

Bývalý šampion Whittaker se měl v březnu utkat s Jaredem Cannonierem, ale zápas z „osobních důvodů“ odřekl. Dlouho se spekulovalo, co se mu mohlo přihodit, a zvláštní také bylo, že ani prezident UFC Dana White proti jeho neúčasti nijak nenadával (což v těchto případech obyčejně dělá). White naopak Whittakerovi vyjádřil podporu:

„Je to jeho osobní věc – jestli o tom chce mluvit, může, ale řeknu vám tohle. Jestli je někdo, jehož priority jsou správně seřazeny, kdo je naprosto nesobecký a do morku kostí dobrý člověk, je to Robert Whittaker. Důvod proč nebude v březnu zápasit, je jedna z nejvíce nesobeckých věcí, které jsem viděl. Mám pro něj velký respekt a přeji mu hodně štěstí.“

Oním důvodem, proč Whittaker nakonec do zápasu nenastoupí, je totiž jeho nemocná dcera. Whittaker jí bude darovat kostní dřeň a tak není možné, aby stihl zápas v březnu. Držíme palce, ať to pro bývalého šampiona a jeho rodinu všechno dobře dopadne.

Whittaker zdroj: Profimedia

Zdroje:  sportingnews.com

Nejnovější články