Yair Rodriguez dostal od Americké antidopingové agentury půlroční stopku

Yair Rodriguez dostal od Americké antidopingové agentury půlroční stopku zdroj: Profimedia

Yair Rodriguez antidopingové agentuře třikrát nenahlásil místo svého pobytu a za tento prohřešek teď bude pykat.

Vypadá to, že jeden z nejzábavnějších bojovníků pérové váhy a jeden z kandidátů na budoucí titulový zápas, Yair Rodriguez, má problém. Podle posledních informací mu totiž Americká antidopingová agentura (USADA) vystavila půlroční distanc za to, že za poslední rok třikrát nenahlásil místo, kde se pohybuje, takže zamezil případné náhodné kontrole zakázaných látek.

Bojovníci UFC musí pokaždé předem vyplnit svá místa pobytu ve speciální aplikaci v chytrém telefonu. Pokud tak neučiní anebo nejsou na avizovaném místě, když dorazí antidopingový komisař, mají problém. Za třetí podobný přestupek následuje pozastavení činnosti. Stejně jako v případě Rodrigueze.

Jediné „štěstí,“ které tento mexický bojovník má, je to, že k poslednímu provinění došlo už 8. září a od tohoto data se počítá také trest. To znamená, že se Rodriguez bude moci vrátit do soutěžního zápasu už 8. března 2021.

O celé situaci už v předstihu věděl i prezident UFC Dana White. Ten minulý víkend před novináři v rámci turnaje UFC Vegas 15 podivně mlžil ohledně možného souboje Rodrigueze se Zabitem Magomedsharipovem. Trochu to vypadalo, že chce organizace dát od celé této záležitosti ruce pryč.

Yair Rodriguez Yair Rodriguez | zdroj: Profimedia

„Nemyslím si, že bude brzy bojovat,“ řekl White na tiskové konferenci. „Nevím, o co jde. A v podstatě to ani není moje věc. Až o tom vyjde nějaká informace ven, tak to vyjde ven. Není to záležitost UFC. Až to vyřeší, tak nám dají vědět.“

Tehdy nikdo moc nechápal, o čem Dana mluví, ale teď je jasné, že mluvil o Rodriguezově konfliktu s antidopingovou agenturou USADA. Jisté tak je, že si Rodriguez, který naposledy bojoval v říjnu 2019 s Jeremy Stephensem, tuto už takhle dlouhou přestávku ještě prodlouží. Jak se bude situace dále vyvíjet se dozvíme nejspíš nejdříve v lednu či v únoru.

S tímto problémem v historii bojovalo už několik sportovců. Jedním z nejznámnějších hříšníků byl například legendární Nick Diaz, který i kvůli předchozím problémům s USADA dostal za tento prohřešek stopku dokonce na jeden rok.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články