Z tancování u tyče jsem měla horší zranění než z MMA, říká bojovnice z UFC, která bývala striptérkou

Z tancování u tyče jsem měla horší zranění než z MMA, říká bojovnice z UFC, která bývala striptérkou Vanessa Demopoulos | zdroj: Profimedia

Vanessa Demopoulos zažila už několik nepříjemných zranění, to nejhorší však údajně přišlo, když se ještě živila jako striptérka.

Fakt, že jsou smíšená bojová umění jednou z nejnáročnějších sportovních disciplín na světě není žádnou novinkou. Kvůli tomu se s nimi bohužel také pojí mnoho různých zranění a z některých se slabším povahám může udělat nevolno. Jedná se však také o nejbolestivější sport? MMA bojovnice Vanessa Demopoulos na to má jasný názor.

Tato Američanka už se v oktagonu objevuje přes pět let a v poslední době působí dokonce v UFC, kde již dokázala posbírat tři výhry ve slámové váze. Demopoulos se však nevěnovala pouze této kariéře. Do loňského roku se totiž živila také jako striptérka a tanečnice u tyče, což bylo zaměstnání, které se vzhledem k následkům ze zápasů, vykonávalo velice obtížně.

„Byla jsem občas pěkně pomlácená,“ řekla sympatická fighterka v rozhovoru pro podcast The MMA Hour. „Někdy jsem potřebovala mít zatejpovanou nohu, takže jsem si brala ponožky, aby nebyla páska vidět. Když jsem měla napuchlý horní ret, tak jsem si spodní zvýrazňovala rtěnkou, aby to nebylo vidět.“

„Po jednom zápase jsem měla nad očima tolik stehů, že to ani nešlo zakrýt make-upem. Takže jsem nosila brýle. Takové ty na čtení, s tlustými obroučkami, abych ty stehy nějak zakryla. S líčením jsem byla v tu dobu opravdu kreativní.“

I přes tyto nepříjemné peripetie však nejbolestivější moment nezažila v oktagonu nýbrž v nočním klubu. Při jednom z tanců u tyče (neboli pole dancingu) se ve velké výšce neudržela a dopadla přímo na hlavu, což jí prý způsobilo opravdová muka.

„Bolelo to jako čert. V tu chvíli jsem měla ten nejpříšernější otřes mozku, jaký jsem kdy zažila. Spadla jsem z výšky skoro dvou pater. Okamžitě jsem se probrala a utekla jsem. Poté jsem dostala obří pytel ledu, na kterém jsem usnula a tím jsem poznala, že mám těžký otřes mozku. Bylo to daleko horší než cokoli, co jsem kdy prožila při zápasech.“

Demopoulos nyní lituje, že se takovému povolání věnovala, protože sice měla na jednu stranu dostatek financí, ale zároveň se nemohla dostatečně připravovat na MMA duely. Nyní je však připravena bojovat o nejvyšší příčky v UFC. Díky tanci u tyče je extrémně ohebnou bojovnicí se silnými nohami a se svou formou by se velice brzy mohla dostat do nejlepší patnáctky slámové divize.

„Bylo to nejhorší. Zůstávat takhle dlouho vzhůru mi přetěžovalo nervový systém. Když jsem přišla domů, tak jsem nemohla spát. Moje tělo se navíc automaticky budí na tréninky a kolikrát jsem spala jen tři hodiny. Takže jsem se rozhodla zariskovat. Opravdu jsem v tu dobu neměla peníze na to, abych skončila, ale dostatečně jsem si věřila a říkala si, že s tím seknu, ať se děje, co se děje. Tak jsem spálila mosty a odešla jsem,“ zakončila bojovnice, jež je dokonce autorkou knihy Striptérčina bible, jakéhosi manuálu pro začínající tanečnice.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články