Conor McGregor by mohl tento rok bojovat o šampionský pás boxerské organizace WBC

Conor McGregor by mohl tento rok bojovat o šampionský pás boxerské organizace WBC zdroj: Profimedia

Conor McGregor chce ještě letos boxovat s hvězdným boxerem Manny Pacquiaem a není vyloučena ani titulová šance.

Podle posledních informací to vypadá, že by se bojovník MMA Conor McGregor mohl dočkat druhého profesionálního boxerského zápasu. Střet s jednou z ikon tohoto sportu, Mannym Pacquiaem, totiž může velice brzy začít nabírat konkrétní obrysy.

McGregor už od duelu s Floydem Mayweatherem několikrát naznačil, že by se ke klasickému boxu velice rád vrátil, a právě Paquiaovo jméno skloňoval nejčastěji. A filipínská hvězda už několikrát odpověděla, že by se společnému zápasu vůbec nebránila. Podle Conorova manažera, Audieho Attara ze společnosti Paradigm Sports Management, by se tak navíc mohlo stát už v letošním roce.

„Věřím, že je to v tomto roce nevyhnutelné,“ řekl Attar pro server The Mac Life. „UFC chtělo nejdříve udělat odvetu s Poirierem, což jsme jim odkývli, ale zároveň jsme řekli, že další zápas bude s Mannym. A oba bojovníci s tím souhlasí, takže to je momentálně náš plán. O to, aby se to uskutečnilo je dostatečný zájem.“

Do této situace se navíc vložil prezident jedné ze čtyř největších boxerských organizací (WBC), Mauricio Sulaiman, který přišel s další motivací. Podle jeho slov by za splnění určitých podmínek mohl McGregor bojovat dokonce o šampionský pás, čímž by se zařadil do úzké společnosti MMA bojovníků, kteří se o něco podobného pokoušeli.

  Floyd Maywather - Conor McGregor Floyd Maywather - Conor McGregor | zdroj: Profimedia

„Conor není nováčkem vstupujícím do tohoto sportu,“ prozradil Sulaiman pro deník The Sun. „Historii bojových sportů má opravdu hodně dlouhou. Pokud by porazil nějakého bojovníka ze žebříčku, tak by se do něj mohl sám zařadit a tím pádem by také mohl bojovat o titul.  Pokud by přišel a vyhrál, tak by byl způsobilý.“

Jediný, kdo z těchto námluv není úplně nadšený je prezident UFC Dana White. Ten sice tvrdí, že se mu McGregorův zápas s Mayweatherem líbil, a dokonce ho označil za dokonalou bouři, ale zároveň by byl radši, kdyby se letos jeho irský kůň soustředil pouze na zápolení o šampionský pás v lehké váze.

„Conor je mentálně i fyzicky připravený bojovat,“ řekl White pro server ESPN. „Ale rád bych ho viděl, jak se soustředí pouze na to, co může udělat v UFC. Ať už to bude další pokus o titul proti Khabibovi nebo boj o titul proti někomu jinému. Právě teď je v MMA nejlepší na světě a je to skvěle načasované. Byl bych rád, kdyby boxoval až příští rok.“

Na to, jak se celá situace vyvrbí je však ještě dost času. McGregor se teď soustředí především na odvetu proti Dustinu Poirierovi, která se bude konat už za týden a půl na turnaji UFC 257. Případná výhra by Conora totiž podle všeho opravdu příbližila k titulovému zápasu a ten by asi jen tak odložit nešel.

Zdroje:  The Sun , ESPN , The Mac Life

Nejnovější články