Dan Hardy chce po deseti letech znovu do boje! S comebackem mu má pomoci Khabib Nurmagomedov

Dan Hardy chce po deseti letech znovu do boje! S comebackem mu má pomoci Khabib Nurmagomedov zdroj: Profimedia

Dan Hardy stále nevzdal myšlenku o návratu k bojování a neustále přemýšlí o MMA, boxu a kickboxu.

Bývalý vyzyvatel welterové váhy UFC a nynější komentátor Dan Hardy nenastoupil do profesionální zápasu už téměř deset let. Na začátku roku 2013 totiž musel kvůli srdečnímu onemocnění přerušit kariéru a dlouho to vypadalo, že už ho bojovat nikdy neuvidíme.

Devětatřicetiletý Brit se však nevzdává a neustále upozorňuje, že rukavice na hřebík doposud nepověsil a stále má chuť si to s někým rozdat. To také ostatně dokázal v loňském roce, kdy probíhaly lehké námluvy s největší asijskou organizací ONE a také s bývalým desetinásobným šampionem v thaiboxu Johnem Waynem Parrem. Z toho nakonec sice sešlo, ale Hardy v nedávném rozhovoru pro podcast The Schmo prozradil, že by mu letos v létě mohl vyjít boxerský duel.

„Rád se udržuji ve formě,“ řekl Hardy. „Pořád teď mluvím o tom, že bych chtěl mít boxerský zápas. To je první věc, kterou mám v programu na červen. Momentálně se snažíme domluvit soupeře. Dostal jsem hodně možností, ale Tyron Woodley to nebude (smích). Ten zmizel z povrchu zemského. Už o něm není slyšet. Takže zatím nevím, uvidíme. Možná to bude box a možná nakonec kickbox nebo MMA, nevím.“

Narážkou na smíšená bojová umění Hardy naznačil, že momentálně dostal konkrétní nabídku od jedné z organizací. Nechtěl sice být moc konkrétní, ale z toho, co řekl vyplývá, že jde o organizaci Eagle FC, kterou před rokem založil legendární Khabib Nurmagomedov, jenž už dokázal sehnat několik poměrně zvučných jmen.

„Je tu jedna akce, kvůli které jsme byli kontaktování, takže uvidíme, jak to dopadne,“ prozradil Hardy. „Ale rozhodně to nebude Bare Knuckle (box bez rukavic – pozn. red.). Jde o roztažená křídla, jestli mi rozumíte. Ale zatím to nemůžu říct veřejně. Potřebuji si o tom ještě promluvit, abych zjistil, kam přesně to směřuje.“

Hardy to s návratem k profesionálním soubojům myslí opravdu vážně a tento přestup by se jevil jako poměrně logický. A i kdyby nakonec nevyšel, tak je určitě plno dalších možností, kde by nalezl uplatnění. Sám Dan ostatně na konci interview s lehkým úšklebkem pronesl, že od něj fanoušci slova o ukončení kariéry nikdy neuslyší.

„Pořád to budu pokoušet,“ prohlásil Hardy.  „Do důchodu se nikdy nechystám. Nikdy. Tyhle rozhovory budu dávat i v šedesáti letech a naprosto doufám, že i v té době budu stále bojovat."

Zdroje:  The Schmo

Nejnovější články