Floyd Maywether Jr. truchlí. Přišel o milovaného strýce, který mu výrazně pomohl s kariérou

Floyd Maywether Jr. truchlí. Přišel o milovaného strýce, který mu výrazně pomohl s kariérou Floyd Mayweather Jr. | zdroj: Profimedia

Floyd Mayweather Jr. neprožívá lehké období. Po matce jeho tří dětí mu zemřel také jeho oblíbený strýc.

Legendární boxer Floyd Maywather Jr., který se vrátil ze sportovního důchodu, je na roztrhání a promotéři všech možných soutěží se o něj perou skoro tak, jako on umí bojovat v ringu. Ve svém osobním životě zažívá těžké chvíle a tento měsíc je pro něj doslova pekelný.

Poté, co minulý týden nalezli mrtvou jeho bývalou partnerku, která mu na svět přivedla tři potomky, přišla další zdrcující zpráva. V pouhých 58 zemřel také jeho strýc Roger, který byl v 80. letech absolutní boxerskou superstar. Sám Floyd vydal krátce poté prohlášení, ve kterém vzdává svému slavnému příbuznému hold.

„Můj strýc byl v mém životě jedním z nejdůležitějších lidí jak v ringu, tak mimo něj. Roger byl naprostý šampion a také byl jedním z nejlepších trenérů boxu. Bohužel ho v posledních letech zradilo zdraví a on si teď může konečně odpočinout. Roger pro mě, mého otce Floyda, strýce Jeffa, celou naší rodinu v Mayweather Boxing Gymu a pro celý svět boxu znamenal opravdu mnoho. Je to těžká ztráta pro nás všechny.“

Roger Mayweather byl profesionálním boxerem od roku 1981. Během své kariéry dokázal zvítězit v 17 zápasech v řadě a ve welterové váze získat titul WBA i WBC. Za svůj profesionální život potkal v ringu velké bojovníky mezi které můžeme řadit Julia Cesara Chaveze, Pernella Whitakera a Kostyu Tszyu.

Pro Floyda Jr. byl spolu s jeho otcem jedním z hlavních mentorů a trenérů a i díky němu se stal jedním z nejúspěšnějších boxerů všech dob. Jeho strýc ho s mezerami trénoval až do roku 2012. Právě v té době přišly první zdravotní problémy, kvůli kterým byl Roger nucený všeho nechat a věnovat se pouze léčbě. Svůj největší boj nakonec prohrál.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články