Jako tréninkový parťák youtubera si prý MMA zápasník vydělal víc než za celou šestiletou kariéru

Jako tréninkový parťák youtubera si prý MMA zápasník vydělal víc než za celou šestiletou kariéru Jake Paul a Anthony Taylor na společném tréninku. | zdroj: Profimedia

MMA bojovník Anthony Taylor odmítl nabídku z prestižní organizace, protože si jako sparring partner kontroverzního youtubera vydělá mnohem víc.

Výše výplat určených pro MMA bojovníky je v poslední době z jedním velice častých témat, které vždy rozproudí vášnivou diskusi. Své by o tom mohl vyprávět například bývalý šampion polotěžké váhy UFC Jon Jones, jenž se za poslední roky kvůli penězům několikrát dostal do křížku se šéfem organizace Danou Whitem a v březnu dokonce pohrozil odchodem. O financích hovořil také český zástupce v nejslavnější MMA organizaci David Dvořák.

White je za nedostatečné ohodnocení svých bojovníků kritizován poměrně často a na paškál si ho vzal několikrát i kontroverzní youtuber Jake Paul, který pořádá velkolepé boxerské exhibice. S těmi jsou spojené astronomické částky, které většina fighterů smíšených bojových umění na svém účtu neviděla ani za několik po sobě jdoucích vítězných zápasů.

To potvrzuje také Anthony Taylor, který sice nemá úplně zářivou kariéru (mezi profíky 7 vítězství a 5 porážek), ale přesto téměř polovinu ze svých 12 profesionálních zápasů odbojoval v druhé největší americké MMA organizaci Bellator. Nyní tento Američan pomáhá Paulovi jako sparring partner před jeho exhibičním zápasem s Tyronem Woodleym a vydělává si prý opravdu slušně.

„Měl jsem příležitost bojovat v Cage Warriors (anglická MMA organizace), ale nemohl jsem si nechat ujít peníze, které Jake nabízel,“ řekl Taylor pro web Betway Insider (anglický přepis použit ze serveru Bloody Elbow). „Za dva měsíce jsem si jako Jakeův tréninkový partner dostal více peněz, než jsem si vydělal za svou šestiletou MMA kariéru. Když si vezmete, že jsem bojoval v Bellatoru proti dvěma bojovníkům z nejlepší pětky a měl jsem slušnou sérii, tak je to celkem znepokojující.“

Kromě společného tréninku dostane navíc Taylor příležitost boxovat na stejné akci, kde se jeho nynější chlebodárce v hlavním zápase utká s bývalým šampionem UFC. Soupeřem mu bude hvězda reality show Love Island a bratr světoznámého boxera Tysona Furyho, což by mohlo také hodit slušnou výplatu.

Vypadá to tedy, že Paul hodil americkým MMA organizacím další klacek pod nohy. Už dříve totiž například pěti tisíci dolary pomohl bojovnici UFC Sarah Alpar, která díky tomuto daru měla peníze na plnohodnotnou přípravu. Paul se tímto činem mimo jiné snažil naznačit, že není v pořádku, aby začínající bojovníci ve velkých organizacích takto živořili. UFC a Bellator jsou navíc terčem podobných kritik už delší dobu a větší mediální pozornost, kterou slavný youtuber přináší, by mohla pomoci celou situaci trochu zlepšit.

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články