MMA zápasník si raději nechal zlomit ruku, než aby se vzdal

MMA zápasník si raději nechal zlomit ruku, než aby se vzdal zdroj: Profimedia

MMA zápasníci jsou pořádní tvrďáci. Někdy to však není k jejich prospěchu.

V zápase o titul pérové váhy v malé americké organizaci CFFC proti sobě nastoupili vyzyvatel James Gonzalez a šampion Pat Sabatini. Tento zápas ukázal, že i ze země se dá vyhrát zápas, a že někdy je mnohem zdravější neposlouchat svoje ego.

Hned na začátku zápasu se oba borci po několika úderech ocitli na zemi v guardu a Sabatini, který byl nahoře, se snažil svými údery potrestat svého soupeře. Jenže Gonzalez je zkušený černý pás v Brazilském Jiu-Jitsu a ukázal, že i když leží na lopatkách, je schopný zápas vyhrát. Chytil totiž Sabatiniho ruku do overhooku a nasadil mu tzv. „Mir Lock“ - páku na loket a rameno, pojmenovanou po slavném UFC zápasníkovi, Franku Mirovi, který stejnou techniku použil kdysi dávno ve svém zápase proti Petovi Williamsovi na akci UFC 36. Zápas byl na začátku, takže oba borci nebyli zpocení a Gonzalezův grip neklouzal.

Gonzalez ruku páčil, ale jeho soupeř odmítl zápas vzdát a odplácat. Netrvalo dlouho a Sabatiniho ruka byla na dvě půlky. Když Gonzalez viděl, že ruka je zlomená, pustil Sabatiniho a rozhodčí, který celou akci sledoval a viděl, že Sabatiniho ruka visí jako uvařená špageta, zápas ukončil. Gonzalez tak vyhrál na TKO submisí.

Sabatini ukázal, že je opravdový tvrďák a raději si nechal ruku zlomit, než aby odplácal. Nicméně tohle řešení se neukázalo jako nejlepší. Zápas stejně prohrál a teď bude určitě několik měsíců mimo hru, než se mu ruka vyléčí.

Nejvíce to od fanoušků schytal rozhodčí, který měl podle mnoha názorů zápas zastavit dřív. Na druhou stranu, zápasník má vždy možnost odplácat a zachránit tak svoje zdraví. Pokud to neudělá, je to jeho rozhodnutí a v případě, že by se do toho rozhodčí zapletl ve snaze ochránit zdraví bojovníka, mohl by být (a pravděpodobně by byl) lynčován za předčasné ukončení zápasu.

Na celou akci se podívejte tady:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Arms are not supposed to bend that way (via @ufcfightpass)

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma),Úno 1, 2020 v 11:01 PST

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články