Před lety předvedli nejlepší boxerský zápas roku, za pár dnů je čeká odveta

Před lety předvedli nejlepší boxerský zápas roku, za pár dnů je čeká odveta Naoya Inoue vs. Nonito Donaire | zdroj: Profimedia

Hvězdný neporažený Japonec Naoya Inoue si to příští týden rozdá s filipínským veteránem Nonitem Donairem.

Datum 7. dubna by si měli do diáře zapsat velkým červeným písmem všichni fanoušci klasického boxu. V tento den totiž do zápasu o sjednocení titulů v bantamové váze vstoupí Japonec Naoya Inoue (WBA, IBF a Ring) a Filipínec Nonito Donaire (WBC).

Tito bojovníci na sebe poprvé narazili v roce 2019 (kdy Donaire vlastnil šampionské pásy asociace WBA a magazínu The Ring) a jednalo se neskutečnou dvanáctikolovou bitvu v extrémně vysokém tempu. Ani jeden z borců nevypustil byť jednu vteřinu a oba neustále chodili do ofenzivy. Ne nadarmo byl poté tento souboj několika prestižními boxerskými médii zvolen jako ten nejlepší zápas roku.

Z triumfu se tehdy nakonec i přes obdržený lehký knockout radoval 28letý Inoue, jenž byl jako vítěz zvolen všemi třemi bodovými rozhodčími (117-109, 116-111, 114-113). A i do dubnové odvety bude nastupovat jako favorit. Japonec totiž kosí své soupeře neskutečným způsobem a momentálně disponuje bilancí 22 výher bez jediné porážky (z toho 19 TKO/KO), což z něj dělá jednu z největších hvězd současného klasického boxu.

Ani zkušený veterán Donaire (42-6) však není úplně bez šance. I ve svých 38 letech totiž ukazuje, že věk může být pouze číslo v občanském průkazu. Po prohře s Inouem dokázal zvítězit v obou zápasech, do kterých nastoupil – a oba soupeře poslal k zemi ve 4. kole. Díky tomu se navíc stal historicky nejstarším šampionem v bantamové váze. Je už také téměř jistou věcí, že bude po skončení kariéry umístěn do Síně slávy. To ale předbíháme do delší budoucnosti.

Donaire totiž zatím rozhodně rukavice na hřebík věšet nehodlá a můžeme si být jistí tím, že příští týden předvedou s Inouem další třaskavou bitvu. A kde bude možné zápas sledovat? Zatím je odtajněna pouze japonská verze streamovací služby Amazon Prime, ale podle dostupných informací už USA vyjednává o televizních vysílacích právech, což by mohla být i pro nás v Česku o dost dostupnější varianta.

Zdroje:  Boxingscene.com

Nejnovější články