Slavný hráč CS:GO přesedlal na boj v kleci, soupeři kulturistovi zlomil očnici

Slavný hráč CS:GO přesedlal na boj v kleci, soupeři kulturistovi zlomil očnici PashaBiceps se proslavil hraním počítačových her | zdroj: Profimedia

PashaBiceps, bývalý profesionální hráč počítačových her, si minulý víkend odbyl premiéru na poli bojových sportů. A nevedl si vůbec špatně, svého soupeře ukončil KO před limitem.

Jarek Jarząbkowski, lépe známý pod svou přezdívkou pashaBiceps, se proslavil jako profesionální hráč počítačové hry Counter Strike a jejího pokračování s podtitulem Global Offensive. Na poli esportu působil hlavně v týmu Virtus.Pro, a přestože kariéru v roce 2018 ukončil, stále jde o jednu z nejpopulárnějších postav progamingové scény.

Před několika dny si na turnaji organizace High League ale zkusil dost odlišné sportovní odvětví, když se v hlavním zápase večera utkal s youtuberem a kulturistou Michałem Owczarzakem, vystupujícím pod pseudonymem Owca.

Organizace High League se věnuje pořádání tzv. freak fightů, v nichž proti sobě obvykle nestojí profesionální bojovníci ale celebrity, v zásadě ty internetové. Podobný projekt se například u nás pokouší realizovat Tomás Le Sy v případě Clash of The Stars. Na teprve druhém turnaji High League v krakovské Tauron Aréně se tak mimo hlavní zápas představili například dva liliputí bojovníci Mateusz „Mini Majk“ Krzyźanowski a Maciej „Big Jack“ Jarema. A je třeba říct, že šlo o jeden z nejvíce koukatelných soubojů, které večer nabídl.

Poměrně atraktivní byl ale i hlavní zápas večera mezi pashouBicepsem a Owcou. Střetnutí bylo naplánované jako boxerské utkání v malých MMA rukavicích na tři kola po třech minutách. V Counter Striku byl pashaBiceps známý hlavně pro skvělou práci s AWP (odstřelovací puška), jejíž obrázek měl dokonce obtisklý na hrudi. A v samotné kleci si počínal velmi podobně, dokázal se držet mimo dosah svého o poznání většího soupeře a sám trefoval hodně jedovaté údery. Jeden z nich poslal na začátku druhého kola Owcu na zem, a ten hned signalizoval, že se vzdává. Není se příliš co divit, jelikož mu pashaBiceps zlomil očnici. Přestože se oba bojovníci nevyhnuli občasným chaotickým výměnám, šlo o veskrze kvalitní zápas, který převýšil obvyklou úroveň freak fightů.

A možná to nebylo poslední představení této legendy esportu, která dokázala k bojovým sportům alespoň na chvíli přivést prakticky celou scénu okolo hry CS:GO. Koneckonců ve volném čase trénoval dávno předtím, než přišla nabídka zápasu. Sám by teď v bojování rád pokračoval, nejspíše pod pravidly MMA. Jeho trenér Mansur Aźyjew, velký talent polského MMA, dokonce tvrdí, že box je Jarkova nejslabší disciplína, a že v MMA by mohl dosáhnout slušné úrovně. Prý má PashaBiceps dokonce touhu zkusit si boj v KSW. No, v Polsku se rozhodně staly už bizarnější věci.

Jediná překážka dalšího Jarkova působení v bojových sportech by paradoxně mohl být jeho profesionální přístup. Organizace typu High League zakládají svou popularitu na různých kontroverzích a hodně vyhrocených vztazích svých účastníků. A k tomu má velmi pokorně a slušně vystupující pashaBiceps hodně daleko. Sám však věří, že mít pár bojovníků, kteří tuto již zavedenou praxi porušují, není na škodu:

„Jak jsem řekl, organizace potřebuje 70-80 % šílených zápasů, kde na sebe útočí a hejtují se. A myslím, že 20 %, jeden nebo dva zápasy na vysoké úrovni, kulturní, džentlmenské. Myslím, že to nikomu neuškodí.“

Zdroje:  sport.pl

Nejnovější články