Sonnen uspořádal grapplingový turnaj SUG 12 s hvězdným Craigem Jonesem

Sonnen uspořádal grapplingový turnaj SUG 12 s hvězdným Craigem Jonesem SUG 12 | zdroj: Profimedia

Bývalý bojovník a legenda UFC Chael Sonnen nezahálí a v neděli uspořádal další turnaj organizace Submission Underground.

Zatímco COVID-19 straší celý svět, díky čemuž se uzavřela nebo posunula valná většina sportovních akcí, jsou na scéně bojových umění stále některé organizace, které podobné restrikce odmítají a snaží se udělat všemožné pro to, aby dodržely termíny a své závazky vůči bojovníkům i fanouškům splnily.

Ve Spojených státech se jedná především o slavnou UFC a jejího prezidenta Danu Whitea, který dělá vše proto, aby se 18. dubna uskutečnil dlouho očekávaný duel mezi Khabibem Nurmagomedovem a Tonym Fergusonem. Ve stínu tohoto kolosu, a všech událostí s ním spojených, se ale pořádala v neděli akce grapplingové Submission Underground (SUG), kterou promuje MMA legenda, jenž byla spojená především právě se slavnou americkou organizací, Chael Sonnen.

Ten, stejně jako jeho bývalý šéf, naprosto věří ve zdraví svých bojovníků, které před turnajem SUG 12, pořádaném v americkém Oregonu, ponechal všechny v dvoutýdenní karanténě a trval na tom, aby jeho svěřenci měli co nejvíc zakryté paže i nohy, což vyřešily elastické rukávy a kalhoty. V prostoru, kde byl oktagon, se navíc mohli pohybovat pouze rozhodčí, bojovníci a kameraman a bojová plocha se po každém duelu dezinfikovala. I tak se ozývali kritici, kterým se nelíbilo, že se virus přenáší také potem, stejně jako ostatními tělesnými tekutinami a Sonnen tak podle nich stále riskuje.

„Poslední věc, kterou bych chtěl, je nezodpovědnost,“ ohradil se Sonnen na tuto kritiku pro server MMA Junkie. „To bych se dopustil prohřešku na té nejvyšší úrovni. Obzvláště když jsme vyvinuli veškeré možné úsilí, abychom se ujistili, že jsme více než zodpovědní. Ve vší úctě - nejsem přesvědčený o tom, že existují jen dvě možnosti - tím mám namysli, že to buď natvrdo uzavřete, a nebo do toho půjdete po hlavě.“

Turnaj tedy díky Sonnenovi a jeho týmu proběhl úplně celý a v hlavním zápase se tak mohl ukázat Australan Craig Jones, který patří k největším grapplerským hvězdám světa. Ten se sice proti Kevinu Caseymu první dvě minuty musel poměrně dost bránit a byl pod velkým tlakem, ale poté už sám převzal iniciativu, přešel do ofenzivy a pomocí heel hooku donutil Caseyho po dalších čtyřiceti sekundách odklepat. V rámci hlavní karty jsme ještě mohli vidět Bena Egliho, který americanou po třech a půl minutách vyřídil veterána UFC Jakea Ellenbergera.

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články