V Rusku se zase děly věci, hvězdná pěchota MMA znovu úřadovala

V Rusku se zase děly věci, hvězdná pěchota MMA znovu úřadovala Epic Fighting Championship | zdroj: Profimedia

Pamatujete na hvězdnou pěchotu ze Superstar? Ruská organizace Epic Fighting se rozhodla na něčem podobném založit byznys i ve sféře bojových sportů. Bizarní výsledek je občas k smíchu, ale srdce fanouška MMA zapláče.

Čím větší bizár, tím lépe, řekli si v ruské organizaci Epic Fighting Championship a pravidelně nás zásobují turnaji, kde se střetávají nejrůznější obskurní postavičky v zápasech, které mají s MMA společný snad jen oktagon, bojové úbory a rukavice. V minulosti se zde představil například Kirill Tereshin, lépe známý jako "Pepek námořník", k vidění byl ale také mezigenderový souboj muže s ženou.

Zatím poslední pokračování nabídlo opět čtyři šílené zápasy. Hned ten první se odehrál ve formátu 2:1. 74letý chovatel koz z Jekatěrinburgu, známý též pod přezdívkou "Spartak", společně s 20letým vnukem, který se primárně věnuje rapu, změřili síly s komičkou Juliou Miško.

Ta měla na své straně alespoň váhovou převahu a bylo vidět, že mají oba muži z jejích úderů velký respekt. Aktivnější byl Spartak, který se snažil nabíhat do útoku. Jeho vnuk zůstával spíš vzadu a čekal, až děd odláká pozornost, aby sám zaútočil. Většinou si to ale na poslední chvíli rozmyslel. Výprasku ale neunikl, když ho Julia čapla za vlasy.

Zápas, který působil spíše jako parodie na boj, nakonec skončil remízou. Před Spartakem, který v pokročilém věku udýchal tři dvojminutová kola, ale třeba smeknout.

Formát 2 na 1 měl i druhý zápas. MMA bojovník Vitalij Bikov hned začal dostávat, na což se ale nemohl dívat jeho trenér. Přelezl tedy do klece a vydal se mu na pomoc. Za chvíli z toho byla pořádná hromadná mela, kde už patrně mnozí nevěděli, na čí straně vlastně stojí. Načež se jeden z bojovníků vydal mimo klec, aby si vyřizoval účty i tam.

Organizátorům se ale nakonec povedlo situaci v rámci možností uklidnit a zápas pokračoval. Na začátku druhého kola byl jeden ze dvojice vyloučen za nelegální kolena do hlavy soupeře a musel opustit klec. Stejně se ale za chvíli vrátil. Málem si sice při přelézání klece vyrazil dech, ale nakonec se mu podařilo do boje zasáhnout. Než ho stihl rozhodčí zpacifikovat, zaskákal několikrát Bikovi na zádech.

Byť se rozhodčí pořádně zapotil, protože musel kromě dohlížení na bojovníky také neustále sledovat, zda se někdo nesnaží dostat do klece, zápas nakonec poznal vítěze. Tím se stal Bikov, který soupeře donutil v posledním třetím kole odklepat pákou na ruku.

Do klece následně napochodoval "food bloger" Griša Čistjakov, který se před lety nechvalně proslavil zápasem s Darinou Mazdyuk, která jej porazila a následně ji upsal Bellator. Aleksandra Stepakova pravděpodobně chtěla jít v jejich šlépějích, ale to se nakonec nepovedlo a 200 kilům živé váhy se nemohla rovnat.

Ani tento zápas se ale neobešel bez narušení zvenčí. V kleci se zničehonic objevila XXL blogerka Saša Mamacha, která posledně porazila Alexandra "Piráta" Pistoleta. Rozhodčí ji sice včas zastavil, ale po zápase se s Čistjakovem domluvila na příště, takže tato nadměrná šílenost bude pokračovat.

Akci ukončila pornoherečka Alexandra Piskun, která se v kleci měla utkat s ruskou celebritou, která si říká Gauguin Solntsev. Ten zřejmě přišel posílen návykovými látkami a do své soupeřky se chtěl pustit ještě před začátkem. Po zápase, který vzdal, se nakonec ještě pustil do jednoho z promotérů, za což od jednoho z Alexandřiných trenérů vyfasoval ránu do nosu.

My jen doufáme, že se podobnou "freak show" nikdo nerozhodne kopírovat v našich končinách. Jsou zkrátka věci, které by měly zůstat za našimi východními hranicemi.

Zdroje:  Epic Fighting Championship

Nejnovější články