V USA se chystá souboj dvanáctiletých dětí, akce vyvolává kontroverzi

V USA se chystá souboj dvanáctiletých dětí, akce vyvolává kontroverzi zdroj: Profimedia

Trenér Rick Little i přes porušení věkové hranice MMA dělá vše proto, aby k souboji došlo.

Ve Spojených státech se řeší další kontroverzní záležitost. Ve městě Spokane se totiž za týden a půl v kleci uskuteční v rámci turnaje Conquest of the Cage souboj dvanáctiletých děvčat. Vše pořádá trenér Rick Little, který trénuje v UFC například Michaela Chiesu nebo Juliannu Peñu. Na jeho hlavu se za promování souboje dětí snesla veliká kritika.

Duel by se měl totiž odehrát ve státě Washingtonu, kde jsou na MMA poměrně přísná pravidla. Zaměřují se především na nebezpečné údery a kopy. Ultimátním zápasníkem se můžete stát až od patnácti let, protože do tohoto věku se nesmí používat například jakýmkoliv způsobem lokty a jsou zakázána také kolena na hlavu. Pod touto věkovou hranici není povoleno ani mlácení soupeře na zemi.

Little sám přiznal, že začátku něco podobného tvrdě odmítal, ale postupně změnil názor. Především díky rodičům a trenérům jedné z dívek. Američanka Darina Glassburn podle něj totiž celý život trénuje po boku své matky, která je sama MMA bojovnicí. „Ona sama nejlépe posoudí, zda je její dítě připravené, či nikoliv,“ řekl Little serveru KREM2.

Druhá z dívek, Belgičanka Lola Papadatos, je prý pro změnu vyškolena jedním z dobrých Littelových přátel. Ten se mu prý stále chlubí, že se jedná o obrovský talent v tomto sportu. Oba dva trenéři se navíc shodují na tom, že jsou dívky na souboj připraveny, mají podobné zkušenosti a jejich konfrontace jim může přinést prospěch.

Little navíc láká na tento souboj na svém facebookovém profilu, i když není stále jasné, zda se děvčata stoprocentně utkají. „Pro mnoho lidí je to asi příliš kontroverzní a špatné. Ale kdyby jste viděli ty dvě malá mini monstra trénovat, tak pochopíte, že je potřeba, aby se už ukázala a bojovala pod soutěžními světly.“

„Lola Papadatos přilétne až z Belgie, aby se utkala ve speciální domluvené váze s jednou z nejlepších domácích bojovnic v 36 kilogramech, Darinou Glassburn. Přijďte podpořit tyto malé superstar a zaplacením vstupu jim vyjádřete podporu. Nebuďte k tomuto projektu odměření a sdílejte to dál.“

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články