Zápas nejsilnějších mužů světa, Eddie Hall vyzývá Pudziana

Zápas nejsilnějších mužů světa, Eddie Hall vyzývá Pudziana Mariusz Pudzianowski a Eddie Hall | zdroj: Getty Images

Dva siláci by se spolu rádi utkali v kleci, čekají na nabídku od promotérů.

Eddie Hall býval dlouhá léta jedním z nejvýraznějších strongmanů. V roce 2016 dokonce stanovil nový světový rekord, když na mrtvý tah zvednul neuvěřitelných 500 kilogramů. O rok později se pak stal nejsilnějším mužem světa, kvůli zdravotním problémům se ale nedlouho poté rozhodl ukončit kariéru.

Nové příležitosti ale Hall našel v bojových sportech. Nejprve zvednul vhozenou rukavici od rivala Hafthóra Bjornssona, který ho vyzval na souboj v boxerském ringu poté, co o kilo překonal jeho rekord v mrtvém tahu. Islanďan se ale ukázal nad jeho síly (o zápase jsme psali tady).

Bylo ale jasné, že Hall v bojových sportech neřekl poslední slovo. Na sociálních sítích zveřejňoval videa z tréninků po boku prozatímního šampiona těžké váhy UFC Toma Aspinalla či kickboxerského velikána Rica Verhoevena. V médiích se sem tam spekulovalo o dalším zápase. 

Na ten došlo o víkendu v organizaci s vše říkajícím názvem World Freak Fight League. Hall se postavil dvěma polským bratrům, kteří společně navážili 132 kg a ve 3. kole se ukázalo, že se Angličanově síle nemůžou rovnat.

Naštěstí Eddie cílí na adekvátnější soupeře, po zápase nadhodil polského siláka Mariusze Pudzianowskiho. „Má v tomhle sportu 20 let zkušeností. Je to pořád velký chlap, je hodně silný a je to tvrdý bastard, nejde popřít, že by to byl pro mě těžký soupeř. Myslím, že fanoušci chtějí vidět nejsilnějšího chlapa světa proti nejsilnějšímu chlapovi světa. Jestli někdo může dát na stůl tu správnou smlouvu, tak vím, že by byl Mariusz pro, pořád mi posílá zprávy s bojujícími emotikony.“

Pudzian v strongmanských soutěžích zazářil v první dekádě tohoto milénia. Titul „Nejsilnější muž světa“ získal celkem pětkrát. V roce 2009 se ale nechal zlákat na MMA. Mělo jít jen o kratochvíli, sám prý neplánoval více než dva až tři zápasy. Prozradil taky, že si na něj promotéři KSW museli tehdy půjčit, investice se jim ale nakonec hodně vyplatila. Mariusz totiž k zápasům dokázal přitáhnout masy a bojování si zamiloval natolik, že do dnešního dne absolvoval 27 duelů.

Na sociálních sítích už dal polský obr najevo, že má o souboj s Hallem zájem. Aby také ne, mělo by se pro něj jednat o hratelného soupeře, který by ale přitáhl pozornost jako málokdo jiný. Záležet teď tedy bude na promotérech, zda zápas zaplatí.

Zdroje:  givemesport

Nejnovější články