Zase ho uškrtil! Holandský „double-champ“ vyhrál nad ruským vyzyvatelem netradiční submisí už v prvním kole

Zase ho uškrtil! Holandský „double-champ“ vyhrál nad ruským vyzyvatelem netradiční submisí už v prvním kole Reinier De Ridder vytáhl eso z nohavice v podobě lstivého trianglu. | zdroj: Getty Images

Reinier De Ridder je šampionem ve dvou váhových kategoriích organizace ONE a včera v Singapuru si připsal další obhajobu, když ruského soupeře ukončil na netradiční škrcení.

Včera se v Singapuru odehrál zápas o titul střední váhy organizace ONE Championship mezi holandským stávajícím šampionem dvou divizí Reinierem De Ridderem (RDR) a ruským vyzyvatelem a bývalým šampionem střední váhy, Vitalyem Bigdashem.

RDR (15-0) je neporaženým MMA bojovníkem a skvělým grapplerem, který má černý pás v judu a nejraději své soupeře ukončuje submisemi. Takových za svoji kariéru nasbíral už 10 a také včera zažil úspěšný lov, když ruského vyzyvatele uškrtil už v prvním kole ne zrovna tradiční technikou.

„Jsem šampionem z dobrého důvodu! Dominuju soupeřům a ukončuji je. Musím světu ukázat, že jsem nejlepší. Proto tu jsem!“ provolával šampion před zápasem. O vítězství ani trochu nepochyboval a Bigdashe nebral až tak vážně: „Má silné tělo, ale slabou mysl. Váhá, stahuje se, má strach dostat ránu. Chci ukázat, že ho dokážu zlomit,“ věřil si RDR a dokonce předpověděl, že jej ukončí ve druhém kole, což mu ale nevyšlo, protože to udělal už v tom prvním.

Hned po startu duelu šel Reinier okamžitě na střed a začal do Bigdashe tlačit. Ten mu za to daroval pravý hák, ale to holandského šampiona neodradilo a pokračoval v pronásledování. Nakonec po ruském vyzyvateli vystartoval, natlačil jej na klec a snažil se o double leg takedown.

Jenže Bigdash jej chytil do arm-in gilotiny a vypadalo to, že je poměrně těsná. Sám ruský bojovník si věřil, že má škrcení dobře chycené, protože vyskočil do guardu, omotal nohy kolem Reiniera a svalil se na záda.

Ale holandský šampion nezpanikařil, lehl si na správný bok a odlehčil tlak na svůj krk. Chvilku to sice vypadalo, že má namále, když Bigdash zajel rukou hlouběji pod krk, ale nakonec se mu podařilo škrcení ubránit. Karty se tak obrátili a Reinier začal rozdávat rány ze shora a nakonec i přešel Bigdashův guard. Po chvíli se pokusil o kimura-trap, ale ruský bojovník to ubránil a šampion skončil na zádech.

To byl ale začátek konce, protože Reinier okamžitě obmotal nohy kolem Rusova krku do reverse trianglu a začal jej škrtit, přičemž si přitáhl Bigdashovu ruku, aby bylo škrcení účinnější. Netrvalo dlouho a Bigdash, který odmítl odplácat, upadl do bezvědomí a Reinier De Ridder tak obhájil svůj šampionský titul organizace ONE.

„Každého na planetě dokážu ukončit. Uškrtím každého!“ řekl po zápase šampion. „Dostal jsem ho trochu dříve, než jsem myslel, musel jsem ho trochu utahat. Myslel jsem si, že to bude ve druhém kole, ale dostal jsem ho. Tohle je škrcení, které dělám hodně na tréninku, jednou to pro vás rozeberu,“ řekl se smíchem Holanďan.

V rozhovoru také přiznal, že jej Rusova gilotina zaskočila, ale jde to prý udělat líp: „Byl jsem určitě překvapený. Bylo to hodně těsné, udělal to dobře. Ale udělám na tohle další analýzu. Existuje lepší způsob jak to udělat,“ smál se Reinier, který má velké ambice a chce se stát trojitým šampionem.

Rád by tak vyzval současného šampiona těžké váhy Arjana Bhullara i vyzyvatele Anatoliye Malykhina: „Chci je oba dva ve stejný večer,“ řekl si o výzvu ambiciózní dvojnásobný šampion.

Na celý zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  youtube - one championship

Nejnovější články