Brichta o titul, převážení Humburgera a premiéra Slávisty. KSW se vrací do Liberce

Brichta o titul, převážení Humburgera a premiéra Slávisty. KSW se vrací do Liberce Valeriu Mircea a Leo Brichta se pobijí o prozatímní titul lehké váhy KSW | zdroj: FOTO: Se souhlasem KSW

Do třetice všeho dobrého – polskou organizaci čeká další návštěva České republiky s plnou kartou domácích bojovníků. Leo Brichta se navíc v KSW může stát prvním tuzemským šampionem.

Hned 8 českých zápasníků (včetně Tobiasze Le) půjde v sobotu válčit do okrouhlé klece KSW v Liberci. Půjde tak o turnaj vytvořený na míru domácím fanouškům, což mimo jiné potvrzuje také jistou dehonestaci celé akce ze strany polských diváků a medií, například dlouholetý komentátor KSW a novinář Maciej Turski se na twitteru po oznámení odstoupení Alberta Odzimkowského nechal slyšet, že „karta tak bohužel vypadá ještě slaběji“. My se však můžeme těšit nejen na největší zápas kariéry Lea Brichty, ale také na několik hodně očekávaných debutů českých fighterů pod křídly jedné z největších MMA organizacích.

Leo Brichta vs. Valeriu Mircea (o prozatímní titul v lehké váze, do 70,3 kg)

Dva zápasy stačily Brichtovi, aby dostal šanci zabojovat o titul, a to navíc v nabité divizi lehké váhy. Tříkolová válka se starším Kazieczkem v Koloseu, brutální řežba se Szymańskim v Třinci a obrovská popularita také mimo klec (viz fanouškovské ceny KSW), s těmito ingrediencemi to pro vedení KSW asi nebyla příliš těžká volba. Na druhé straně bude stát zkušený Moldavec žijící v Itálii Valeriu Mircea. Ten si o titulovou šanci řekl také hlavně zápasem s Romanem Szymańskim, s kterým předvedl podobně divokou řežbu jako Brichta.

Brichtu tak nečeká žádná procházka růžovým sadem, Mircea je typově podobný zápasník jako Szymański, který dělal Leovi dvě kola pořádně problémy. Rád střídá postojové pasáže s grapplingem a můžeme tak nejspíše čekat velmi podobný zápas jaký jsme viděli v Třinci. Brichta si bude muset dát pozor na Moldavcovy nástupy do strhů a s pomocí dobrého pohybu se snažit bojovat spíše z dálky, kde by měl mít jasnou převahu.

Důležitým faktorem bude samozřejmě délka fightu, ani jeden borec nemá velké zkušenosti s pětikolovými zápasy a tak je možní, že se v pozdějších kolech (pokud k nim dojde) může celá záležitost takticky zvrtnout, z čehož by díky zkušenostem a větší komplexitě mohl těžit spíše Mircea.

Je samozřejmě nutné připomenout, že půjde pouze o prozatímní titul, jelikož ten plnohodnotný drží Salahdine Parnasse, jenž bojuje v dalších dvou divizích a na časté obhajoby tak nezbývá francouzskému tygrovi čas. Vítěz by se tak teoreticky v budoucnu měl utkat právě s Parnassem, což ale není tak úplně jisté. Jednak je otázka nad Francouzovým dalším pokračováním v polské organizaci a jednak jeden z možných vyzyvatelů Leo Brichta často mluví o konci zápasnické kariéry, jak znovu řekl například v předzápasovém rozhovoru. Minimálně v KSW by měl ale rozhodně budoucnost zajištěnou, k čemuž mu pomáhá i vtipné vystupování.

Dominik Humburger vs. Adrian Dudek (střední váha, do 83,9 kg)

Druhý největší zápas večera na sobě bude mít trochu kaňku, a to bohužel vinou domácího oblíbence Dominika Humburgera. Ten výrazně převážil, o 2,2 kg přes limit, v kterém samotném je už půlkilová tolerance. Fight sice přesto proběhne, Dominik ale přijde o 50 % výplaty a do budoucna si bude muset dát na váhu pořádný pozor.

Dominik měl na turnaji bojovat s Polákem Odzimkowskim, který ale pro nemoc musel odstoupit a nahradil ho tak Adrian Dudek, původní soupeř Davida Hoška. Očekávat bychom měli hlavně postojářskou záležitost, kde by měl Dominik předvést svou větší kvalitu.

Zajímavý souboj by se mohl odehrát taky v publiku. Humburger jako liberecký rodák bude mít za sebou samozřejmě větší podporu, Dudek je ale známý svou věrnou fanouškovskou základnou, pocházející z fotbalového prostředí Bílsko-Bělé.

Matúš Juráček vs. Henry Fadipe (welterová váha, do 77,1 kg)

Podobnou podporu by měl mít v Liberci i Matůš Juráček, jehož přezdávka „Slávista“ mluví v tomto ohledu sama za sebe. Pro 29letého českého bijce půjde o velmi důležitou premiéru v kulaté kleci, čehož si je možná vědomý i hlavní matchmaker Rysiewski. Střetnutí s Henrym by mu totiž mělo stylisticky vyhovovat. Ir nigerijského původů je v zásadě čistý postojář s nepříliš dobrou obranou a Juráček by měl být schopný ho svým klasickým vybodovacím stylem porazit, s největší pravděpodobností na body.

Ostatní zápasy

Ne tak mediálně profláklé, ale zato dost možná daleko zajímavější, budou další dvě české premiéry. Zatím neporažený a teprve 20letý Viktor Červinský si po překvapivé podzimní výhře nad Davidem Hoškem vysloužil pozvánku do KSW a ve fightu s polským rváčem Koziozębskim může dále potvrdit svůj talent.

Posledním zmíněným debutantem je jeden z nejlepších českých boxerů Vasil Ducár, jenž dostal na rozjezd velmi schůdného soupeře, čistokrevného postojáře Kasperskiho. Mohli bychom tak vidět pěkný kickboxerský zápas, který pomůže Vasilovi v hladkém přesunu do světa MMA.

Karta turnaje:

Leo Brichta vs. Valeriu Mircea (o prozatímní titul v lehké váze, do 70,3 kg)

Matúš Juráček vs. Henry Fadipe (welterová váha, do 77,1 kg)

Viktor Červinský vs. Kacper Koziorzębski (welterová váha, do 77,1 kg)

Łukasz Charzewski vs. Michał Sobiech (domluvená váha, do 68 kg)

Vasil Ducár vs. Dawid Kasperski (polotěžká váha, do 93 kg)

Josef Štummer vs. Adrian Wieliczko (pérová váha, do 65,8 kg)

Mariusz Joniak vs. Tobiasz Le (bantamová váha, do 61,2 kg)

Petra Částková vs. Wiktoria Czyżewska (muší váha, do 56,7 kg

Začátek celého turnaje je plánovaný na 19:00 a kromě tradiční platformy voyo.cz nebo skrze oficiální PPV přenos jej bude možno sledovat také na kanále Nova Sport 2.

Zdroje:  Sport.cz , KSW , inthecage.pl , vlastní

Nejnovější články