Turnaj Oktagon 31 možná doplní ještě jedna titulová bitva

Turnaj Oktagon 31 možná doplní ještě jedna titulová bitva Šampionský pás organizace OKTAGON MMA. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Po vydatném prosinci si fanoušci domácího MMA nyní dopřávají novoroční půst, další turnaj je naplánován až na konec února. Promotér Ondřej Novotný momentálně přemýšlí, jak by mohl akci vyšperkovat. Jednou z variant je další titulová bitva, která by doplnila duel mezi “Pirátem” a Patrikem Kinclem.

Ondřej Novotný si momentálně užívá sluníčka v Dominikánské republice, kde probíhá natáčení reality show Survivor. Našel si ale čas i na fanoušky MMA, k nimž promluvil v další epizodě MMA letem světem. Promotér zhodnotil uplynulý rok, nechyběl však také pohled do blízké budoucnosti, konkrétně na turnaj Oktagon 31, který by se měl uskutečnit v O2 areně.

“Mám tady startovku, která obsahuje jedenáct zápasů. Když se na to podívám, tak v osmi z nich je hotovo, zbývá doplnit ještě tři,” prozradil Novotný, jenž se nyní spoléhá především na práci svých kolegů.

Hvězdy hlavního zápasu už známe poměrně dlouho, stále se počítá s titulovou bitvou mezi Patrikem Kinclem a Samuelem Krištofičem. Možná se ale bude válčit ještě o jeden opasek.

“Ještě jsem nad tím přemýšlel. Sice to ještě není domluvené, ale řeknu vám, co dnes udělám. V loňském roce jsme 30. ledna začínali Oktagonem 21, na tomto turnaji Ivan Buchinger utáhnul Ronalda Paradeisera na rear naked choke v polovině prvního kola,” zavzpomínal. "Buki" tehdy ukořistil opasek šampiona lehké váhy, k němu pak navíc přidal titul v pérové divizi po vítězství nad Barboríkem. Během přípravy na Davida Kozmu se ale bohužel zranil, přišla tedy nucená pauza.

V lehké váze je ale potřeba rozvířit vody, což vnímá i Novotný. Leo Brichta už zřejmě definitivně pláchnul ke konkurenční RFA, hned pod ním je v žebříčku talentovaný Rony Paradeiser. No a pak je tu Losene Keita, který obdivuhodnou kanonádou zdolal Karola Ryšavého. Právě Paradeiser by měl být jeho další zastávkou, okolnosti zápasu se ovšem zřejmě zásadně změní.

“Když jsem se na to tak díval, tak to bude třináct měsíců, kdy Buki neobhajoval titul v lehké váze. Původně obhajovat měl, ale zranil se… Takže to uděláme následovně. Nikdo to ještě neví, takže to říkám jako velkou novinku, nabídnu to Palovi, myslím si, že bude souhlasit. V tu chvíli nabídnu i klukům, že půjde o zápas o prozatímní titul.”

“Myslím si, že si to ti kluci zaslouží. Rony předvedl skvělý rok, je extrémně atraktivní a aktivní… Keita si takový zápas také zaslouží vzhledem k tomu, co předvedl s Karolem Ryšavým.”

Pokud tedy všechny strany budou souhlasit, mohou se diváci těšit na souboj o pozici titulového vyzyvatele. Paradeiser s Keitou ale budou muset počítat s tím, že by v kleci eventuálně mohli zůstat o dvě kola déle, zřejmě je tedy čeká o něco náročnější příprava. Na ni navíc už nezbývá mnoho času, od turnaje nás nyní dělí jen šest týdnů.

Také samozřejmě záleží na epidemiologické situaci, která se stále nijak výrazně nezlepšuje, Ondřej Novotný si ale snaží zachovat optimismus. “Jsem v čilé komunikaci o tom, jak to bude. Zatím se ty podmínky pro pořádání akcí nezhoršují, takže zůstává limit tisíc lidí, což je absolutní tragédie, ale mé indicie naznačují, že by to mělo jít. Mohlo by to dopadnout tak, že bude v O2 aréně poměrně velká kapacita. S celým týmem doufáme, že to tak bude, že se dostaneme minimálně na 50 %, ale spíš na víc.” Promotér také rovnou avizoval, že pokud fanoušci budou chtít turnaj navštívit osobně, budou muset počítat s očkováním.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)


Pokud to celé klapne, uskuteční se akce 26. února. Kromě návštěvy O2 arény bude samozřejmě možné sledovat placený přenos na Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články