Barbozův tým se odvolává proti podivnému verdiktu rozhodčích

Barbozův tým se odvolává proti podivnému verdiktu rozhodčích zdroj: Profimedia

Nádhernou bitvu Barbozy s Felderem trochu pokazila podivná nekonzistence rozhodčích při bodování.

Dozvuky víkendového turnaje UFC 242 nepatří jenom titulovému zápasu, ale také co-main fightu mezi Edsonem Barbozou a Paulem Felderem (náš článek). Felderovo vítězství na body totiž trochu zastínilo podivné bodování rozhodčích a také protest Barbozova týmu.

Co se vlastně stalo? Šlo o velice vyrovnaný zápas, kdy by většina diváků i MMA žurnalistů dala první kolo Brazilci, třetí Američanvi a druhé bylo opravdu těsné. Ale rozhodčí se bizarně neshodli a zatímco Howie Booth dal jednoznačné skóre 30-27 Barbozovi, tak Maria Makhmutova ohodnotila úplně stejným výsledkem jeho protivníka. O vítězství Feldera pak rozhodl David Lethaby těsnými (a nejrealističtějšími) čísly 29-28. Takovou neshodu UFC dlouho nevidělo a samotné vyhlášení vítěze rozzlobilo i Barbozu, který nesouhlasně kroutil hlavou a téměř okamžitě opustil oktagon.

Nyní se jeho tým rozhodl proti výsledku odvolat, což také potvrdil Barbozův manažer Alex Davis pro MMA Junkie. "Lidé mají obtíže posoudit něco, k čemu mají emcionální pouto a proto si opravdu dávám pozor, co říkám po zápasech. Chci si je nejdřív prohlédnout znova a poté, co se uklidním."

Paul Felder - Edson Barboza zdroj: Profimedia

"V tomto případě se ale zdá, že to stejným způsobem jako já viděl i celý svět," pokračoval Davis. "Teď to nemyslím jako neúctu k Paulu Felderovi, kterého mám opravdu rád jako člověka i jako fightera, stejně jako celý jeho tým. Jsou to skvělí kluci, ale pravdou je, že svět viděl zvítězit Edsona, což skutečně ukazuje, že je něco špatně. Dokonce i tým Paula Feldera s tímto souhlasí - když máte jednoho rozhodčího, který boduje 30-27 pro jednoho fightera a další rozhodčí dá 30-27 tomu druhému, je něco evidentně špatně."

Davis uvedl, že tento týden osloví zástupce UFC a poukáže na to, že takové rozhodování není ve sportu úplně běžným jevem. Domnívá se, že jedná nejen v nejlepším zájmu svého klienta, ale také v zájmu celého sportu a doufá, že celá kauza bude brzy znovu otevřena. "Uděláme to. Nezáleží na tom, že to bude obtížné nebo že se s tím nakonec nikam nepohneme. Prostě to uděláme z principu, protože musíme."

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články