Brazilský průšvihář Costa nezvládne zhubnout, duel s "Italským hřebcem" ale bude!

Brazilský průšvihář Costa nezvládne zhubnout, duel s "Italským hřebcem" ale bude! Paulo Costa postavou připomíná spíše kulturisty | zdroj: Profimedia

Paulo Costa už má opět problémy. Před víkendovým turnajem UFC Vegas 41 se mu nedaří snížit hmotnost a s Vettorim bude muset nastoupit v domluvené váze

Brazilský bojovník Paulo Costa ještě v létě loňského roku neznal slovo porážka, a i díky tomu se v říjnu 2020 utkal se šampionem střední váhy UFC Israelem Adesanyou. V titulovém zápase však předvedl neskutečně pasivní výkon, což vedlo k tomu, že ho Novozélanďan ve druhém kole ukončil pomocí TKO.

Od té doby se Costa v kleci neukázal. V dubnu 2021 měl sice domluvený zápas s nynější divizní jedničkou Robertem Whittakerem, ale tento duel nakonec musel kvůli nemoci odvolat. O pár měsíců později se pak měl utkat s Jaredem Cannonierem, k čemuž ale nakonec také nedošlo. Jihoameričan totiž opět odstoupil a později v médiích tvrdil, že k žádné dohodě nedošlo, protože mu organizace nabídla málo peněz. UFC toto rozhodnutí respektovalo, ale k jeho slovům se nikdy pořádně nevyjádřilo.

Nakonec se tak Costa utká tento víkend s Marvinem Vettorim. Tento italský bojovník předvedl od loňského prosince neskutečný vzestup a ze třináctého místa vystoupal až k titulovému zápasu. Tam však, stejně jako jeho budoucí protivník, nestačil na Adesanyu, kterému sice vzdoroval celých pět kol, ale na body nakonec zcela jasně prohrál.

Nyní se tedy utká s Costou, ale nebude to v rámci střední divize. Brazilec totiž na včerejším mediálním dni oznámil, že už teď ví, že do vážení nestihne shodit. Marvin Vettori ale nehodlá o zápas přijít, a tak okamžitě navhnul domluvenou váhu 195 liber (zhruba 88,5 kilogramů), kterou by snad Brazilec splnit mohl.

Během společného videorozhovoru si ho totiž začal dobírat kvůli jeho důvodu, proč prohrál s Adesanyou. Costa totiž letos prohlásil, že v noci před zápasem se šampionem vypil celou flašku vína, což se pak negativně podepsalo na jeho výkonu. Tuto šílenou výmluvu dostává od mnoha kolegů pochopitelně pořádně sežrat.

„Mám pocit, že je ten chlap opilý,“ přihodil si se smíchem také Vettori. „Ty jsi trochu pil, že jo?“ Costa, jenž už je na toto pošťuchování zvyklý, mu ale velice pohotově a vtipně odpověděl: „Ještě ne. Ale po zápase tě možná pozvu.“

Takové hecování k UFC prostě patří a rozhodně nám to okoření zápas. Na co se jinak v tomto duelu můžeme těšit? Costa patří ke klasickým tankům s enormně tvrdými údery. Občas se sice pomalu rozjíždí, ale když dupne na plyn, tak dokáže oponenta hodně nepříjemně zvalchovat. Vettori je naopak skvělý wrestler a grappler a své soupeře velice často ukončuje submisemi. Letos si navíc připsal nový rekord střední váhy v počtu takedownů –⁠ Kevina Hollanda během tří kol strhl k zemi hned jedenáctkrát.

Čeká nás tak střetnutí dvou odlišných stylů, které velice pravděpodobně přinese zábavný a agresivní souboj. Jak tento zápas dopadne se ostatně dozvíme už o víkendu. Hlavní karta turnaje UFC Vegas začíná netradičně v sobotu v 10 hodin večer, což je pro české fanoušky velice přijatelný čas.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články