Cowboy bude půl roku mimo hru. Co ostatní účastníci UFC 246?

Cowboy bude půl roku mimo hru. Co ostatní účastníci UFC 246? zdroj: Profimedia

Cowboy dostal od Conora pár zlomenin na cestu a do oktagonu se nějakou dobu nepodívá.

MMA není žádnou procházkou růžovým sadem a občas bolí. Aby zápasníci nezačali ihned bojovat i přes nedávno utrpěná zranění, jsou jim vystavovány zdravotní suspendace, kdy zápasník po určitou dobu nesmí zápasit, popřípadě ani spárovat. V praxi jsou však bojovníci většinou puštěni do akce dříve, poté co se ukáže, že se jejich zranění skutečně zahojilo a zdravotní stopka má tak spíše preventivní význam.

Donald Cerrone patří mezi nejaktivnější zápasníky napříč divizemi. Během dvou let odbouchal osm zápasů s úplnou světovou špičkou. Cowboy zápasení miluje a dle svých slov by nejraději bojoval každý měsíc. Minulý týden však přišel Conor McGregor a udělal Cerronemu velkou čáru přes rozpočet. Utkání s Conorem trvalo pouze čtyřicet vteřin, ale i tak skončil Donald v nemocnici, kde CT a další vyšetření ukázala na zlomený nos a očnici. Cowboy tak dostal od lékařů zdravotní stopku až do 17. července (minimálně však do 18. února). Jedná se o jednu z největších přestávek v kariéře legendárního bojovníka.

Conor McGregor v zápase neschytal jediný tvrdý úder a z utkání odešel naprosto v pořádku. 

McGregor vs. Cerrone McGregor KO Cerrone | zdroj: Profimedia

Po prvním turnaji letošního roku dostalo zdravotní stopku celkem čtrnáct účastníků, nejhůře dopadla americká senzace Maycee Barber, která si v duelu s Roxanne Modafferi přetrhla křížový vaz v koleni a čeká jí dlouhá, sedmiměsíční pauza. Barber nejen že poprvé v kariéře prohrála zápas, zároveň se poprvé těžce zranila. Každopádně v zápase ukázala obrovskou vůli, když vydržela patnáct minut s tak vážně zraněným kolenem.

Podobné zranění křížového vazu může mít i Diego Ferreira, který ještě čeká na potvrzení od lékařů a hrozí mu také delší pauza, až do července.

Aleksei Oleinik si po bitvě s Mauricem Greenem vysloužil stopku do března, Ode Osbourne, André Fili, Askar Askarov a Justin Ledet z utkáních odešli bez větších zranění a dostali pouze měsíc bez zápasení.

Maurice Green a Anthony Pettis čekají na výsledky zdravotních testů a poté zjistí délku nucené pauzy. Ani jeden však nemá podezření na vážně zranění a dá se očekávat, že během jara či léta znovu naskočí do hry.

MMA je nejnáročnější světový sport a zranění k němu bezesporu patří. Pro Cowboye je dlouhá pauza velmi nepříjemná, protože je zvyklý být aktivní a zápasit několikrát ročně. Opravdovou noční můru zažívá Maycee Barber, ale dle svých slov se vyléčí a vrátí silnější, než kdy dřív.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články