Do turnaje v Sao Paulu na poslední chvíli naskakuje Veronica Macedo

Do turnaje v Sao Paulu na poslední chvíli naskakuje Veronica Macedo zdroj: Profimedia

Macedo tak nahrazuje domácí Priscilu Cachoeiru, která s největší pravděpodobností dopovala.

Na kartě turnaje UFC, který se koná 16. listopadu v brazilském Sao Paulu došlo ke změně. Odvolána totiž byla domácí zástupkyně muší váhy Priscila Cachoeira, u které proběhl pozitivní test na diuretika. Jedná se o zakázanou látku, kterou sportovci využívají na odstranění vody z těla, čím se o dost lehčím způsobem  dostanou na potřebnou váhu. Může však dojít také k silné dehydrataci.

Ariane Lipski, která se s Cachoeirou měla utkat, tak muselo vedení UFC najít novou soupeřku. Tou nakonec bude  Veronica Macedo z Venezuely, která nastoupí už do svého třetího zápasu v tomto roce. Vyniká především skvělými kopy a prací na zemi, o čemž svědčí také to, že vlastní černý pásek z taekwonda a hnědý z brazilského jiu-jitsu.

Čeští fanoušci si jistě vzpomenou na její letošní zápas na turnaji UFC v Praze, kde Macedo i přes prohru s Gillian Robertson ve druhém kole předvedla velice atraktivní ofenzivní podívanou. Chuť po vítězství si navíc spravila v srpnu, kdy už po minutě a devíti vteřinách armbarem porazila Polyanu Vianu. Teď přijala bez váhání další duel a to i přes to, že má velice krátký čas na přípravu.

Brazilku Lipski by tuzemští znalci mohli také pamatovat, protože si nezvykle pro svojí kariéru zvolila Evropu a před odchodem do slavné polské KSW se utkala s Jaquelline Santanou na českém turnaji GCF 7. V UFC zatím moc nepřesvědčila, v obou dvou zápasech prohrála na body. Proti Macedo tak bude mít ještě větší motivaci, protože bude dost možná bojovat také o nový kontrakt.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články