Gastelum se po epické přestřelce o titul chystá na drzého Angličana

Gastelum se po epické přestřelce o titul chystá na drzého Angličana zdroj: Profimedia

Jeho bitva s Adesanyou byla strhující, ale teď jej čeká bývalý vyzyvatel welterového šampiona, ukecaný Darren Till.

Jak už jsme vás informovali dříve, Darren Till přestoupil do střední váhy UFC. V tu dobu ještě neměl domluveného soupeře, ale teď už ho zná.  V New Yorku se 2. listopadu v rámci turnaje UFC 244 uskuteční bitva veteránu, protože se proti němu v oktagonu postaví Kelvin Gastelum.

Gastelum, který kdysi začínal v zastavárně, začal s MMA v roce 2010. Díky jeho urputnému stylu, kdy škrtil a vypínal jednoho soupeře za druhým si ho všimla UFC, ve které bojuje už pět let. I zde pokračuje tvrdým a atraktivním stylem a ve střední váze, kam přešel po sérii nepodařených shazování do welteru, patří k nejoblíbenějším fighterům. Důkazem budiž jeho poslední dubnová bitva o dočasný titul (interim) proti Israeli Adesanyovi. Borci se pět kol neskutečným frenetickým způsobem tloukli a i když Gastelum nakonec prohrál, protože inkasoval víc, nedal ve svém výrazu téměř znát, že prošel takovou řežbou.

Daren TIll zdroj: Profimedia

Jak jsme zmínili ze začátku, Darren Till poprvé zkusí střední váhu v UFC. Kdysi v ní začínal v brazilských organizacích, ale hodně rychle přešel do welteru. Poté. co nekompromisně vypnul řadu soupeřů, a zaznamenal dvanáct výher v řadě, přestoupil do nejslavnější organizace na světě.

Zde pokračoval ve vítězstvích, ovšem často u záznamu najdete slovo catchweight, což je speciální případ, kdy se soupeři dohodnou na váze mimo tradiční kategorie. Till má dlouhodobě problémy s tím shodit na welter. Dlouho nenašel přemožitele, ale v posledních dvou zápasech mu přišli na kobylku Tyron Woodley a Jorge Masvidal. První ho uškrtil a druhý vypnul. Till se tedy nakonec rozhodl udělat to, co mu mnozí radili - netrápit se shazováním do welteru a jít do střední váhy. S Gastelumem by mohli předvést další brutální přestřelku.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články