Joe Lauzon neví, jestli chce skončit. „Měli jsme dohodu," zlobí se Dana White

Joe Lauzon neví, jestli chce skončit. „Měli jsme dohodu," zlobí se Dana White zdroj: Profimedia

Je těžké končit v největší organizaci na světě, Joe Lauzon by o tom mohl vyprávět. 

Jeden z nejdéle sloužících aktivních veteránů v UFC Joe Lauzon poslední tři roky bojoval spíše sám se sebou a sbíral jednu prohru za druhou. Vše směřovalo k tomu, že jeho zápas na turnaji UFC Boston bude poslední. O víkendu však velkolepě utloukl po minutě a půl nováčka soutěže Jonathana Pearce a v pozápasovém rozhovoru nechtěl úplně říci, zda opravdu bude končit.

"Uvidíme, co se stane," řekl Lauzon. "Možná budu za šest měsíců zase bojovat, možná budu bojovat až za rok, a možná, že už jsem také vyřízený. Nechci se k ničemu zavazovat. Zůstanu ve vodách USADA a nebudu nad tím teď přemýšlet. Tak i tak mi přijdou zabouchat na dveře a něco mi oznámit. Uvidíme, co se stane. Vždycky budu trénovat."

Tohle ale úplně neakceptuje prezident UFC Dana White, kterého Lauzonovo fabulovaní trochu rozzlobilo. "Já a Joe Lauzon jsme měli dohodu, že prostě skončí. Nezávisle na tom, jestli vyhraje, prohraje, nebo remizuje," sdělil na tiskové konferenci White. "A on jí nesplnil. Jakým lepším způsobem by chtěl skončit?Dnes večer porazil tvrdého chlapa, a to si spousta lidí nemyslela, že to dokáže, a on to zvládl tak jednoduše."

White má pochopení pro to, že se z jeho organizace těžko odchází a že Lauzon není jediný, kdo se s tím těžko smiřuje, ale zároveň naznačil, že tak to prostě je a konec přijít musí. "Je to jedna z věcí, které řešíte s někým, kdo miluje bojování jako Joe Lauzon. Byl to i Chuck Liddell a mnoho dalších, kterými jsem se v minulosti zabýval. Když vyhrají, tak je těžké odejít, protože přeci bojovali skvěle. Když prohrají, tak zase přeci nemůžou skončit takhle, porážkou v rodném městě, před svými. Ale je to prostě takové... však vy víte."

Nejnovější články