Legenda UFC Velasquez končí s MMA, chce se věnovat pouze wrestlingu

Legenda UFC Velasquez končí s MMA, chce se věnovat pouze wrestlingu zdroj: Profimedia

Pro mnohé nejlepší těžká váha historie definitivně uzavírá svou MMA kariéru.

Těžká váha v UFC definitivně přišla o jednoho z bývalých šampionů. Cain Velasquez sice onehdy naznačil možný návrat, ale teď se na svém twitterovém účtu v rámci určitého bilancování nejspíš nadobro rozloučil s kariérou MMA bojovníka. Momentálně se Velasquez, který je smluvně vázáný s WWE, plně soustředí na pozici wrestlingového zápasníka a jak sám říká, je čas na další kapitolu.

"Děkuji UFC, mojí rodině a všem fanouškům za uplynulých jedenáct let. Díky také všem mým trenérům, kolegům a agentům. Měl jsem to štěstí, že jsem se mohl živit něčím, co absolutně miluju. Už od vysoké školy jsem věděl, že chci být bojovníkem a po absolvování jsem se na tuhle cestu vydal, s cílem stát se šampionem v těžké váze UFC."¨

"Na celém světě není moc lidí, kteří by mohli říct, že dosáhli toho samého, co já. Jsem navždy vděčný za možnosti a postavení, které jsem měl v rámci UFC. S mým oficiálním odchodem je čas na další kapitolu.  Před rokem jsem nastoupil do své první WWE show a zamiloval jsem se do tohoto sportu. Od tohoto momentu dělám všechno pro profesionální wrestling. Trénuji v jiných gymech a nastupuji do většího množství zápasů."

Velasquez začínal s řeckořímským zápasením a je držitelem hnědého pásku v brazilském jiu-jitsu. S MMA začal v roce 2006 a už ve třetím duelu nastoupil pod hlavičkou UFC. Tam také později získal titul v těžké váze, který dokázal dvakrát obhájit. Sebral mu ho až Fabricio Werdum, který ho ve třetím kole uškrtil. Poslední zápas Velasquez odbojoval letos v únoru, kdy už po šestadvaceti sekundách podlehl úderům Francise Ngannoua.

Co doopravdy Velasqueze zničilo ale bylo jeho tělo. Poslední roky neustále trpěl na těžká poranění vazů, kloubů a páteře a i při posledním zápase s Ngannouem mu vypovědělo koleno. Jako kdyby tělo nedokázalo držet krok s jeho obrovskou silou vůle.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články