Michael Chiesa vyzval Colbyho Covingtona a v roce 2020 chce titul

Michael Chiesa vyzval Colbyho Covingtona a v roce 2020 chce titul zdroj: Profimedia

Po přesvědčivé sobotní výhře vyzval Michael Chiesa top bojovníka Colbyho Covingtona.

Vítěz patnácté série Ultimate Fighter a bývalý zápasník lehké váhy Michael Chiesa, vlétl do welterové divize jako uragán a za necelé dva roky vybojoval tři cenná vítězství. V sobotu ve třech kolech vybodoval Rafaela dos Anjose a neohroženě míří mezi nejlepší desítku našlapané welterové váhy.

Chiesa dlouhé roky zápasil mimo zájem fanoušků i médii a i když v UFC vyhrál celkem 9 zápasů a prohrál pouze 4 duely, mezi velké hvězdy rozhodně nepatřil. Po velkých problémech se shazováním do sedmdesáti kilogramů se rozhodl kompletně změnit svůj tréninkový plán a přesun o váhu výš nese své ovoce. „Maverick“ je pochopitelně plný sebevědomí a rozhodně se nebojí velkých výzev. V rozhovoru po sobotním vítězství nad Rafaelem dos Anjosem se rozpovídal o plánech do budoucna:

„Právě jsem porazil pětku divize a myslím, že po výhře je ideální příležitost, říct si o další zápas. Musím vydělávat. Nebudu se s Colbym pouštět do slovních přestřelek. Respektuju jeho dovednosti v kleci, je to pořádný tvrďák. Chci se probojovat až k titulu a duel s Colbym mi dává největší smysl. Před zápasem s dos Anjosem jsem si řekl, že nevezmu nikoho, kdo není v TOP 5. Když se koukám na postavení v divizi, Colby je pro mě soupeř, který dává největší smysl. Chci zápasit s těmi nejlepšími, a proto chci Colbyho. Když jsem vyhrál zápas a řekl si o konkrétního soupeře, většinou jsem ho dostal, všechno mám dobře promyšlené.“

Colby Covington patří mezi největší hvězdy welterové váhy a nedávno bojoval o titul. Chiesa si myslí, že půjde o největší výzvu jeho kariéry.

„Právě jsem ukázal, jak dobrý bojovník opravdu jsem. Podívejte, kdo všechno Rafaela porazili, jen ti nejlepší. Zajímají mě jen ty největší výzvy, které překonám a stanu se šampionem. V sobotu jsem ukázal, že mám srdce bojovníka a nebojím se ničeho. Chci ty nejtěžší zkoušky a tou je právě Colby Covington.“

Sebevědomí Chiesovi opravdu nechybí a není se čemu divit. Welterová váha je pro něj jako stvořená a po třech suverénních výhrách je pochopitelné, že míří na špičku divize. Mistr boje na zemi proti jednomu z nejlepších wrestlerů současnosti? Covington vs. Chiesa je ideálním matchupem na jeden z číslovaných letních turnajů. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články