Muradov prozradil taktiku do nedělního zápasu i to, kdy by mohl v UFC dokráčet k titulu

Muradov prozradil taktiku do nedělního zápasu i to, kdy by mohl v UFC dokráčet k titulu zdroj: Profimedia

Uzbecký bojovník Makhmud Muradov, kterého čeká o víkendu zápas s Geraldem Meerschaertem, promluvil o své taktice i o vztahu s legendárním Floydem Mayweatherem.

Víkendový turnaj UFC Vegas 35 bude velice zajímavý také pro tuzemské fanoušky. Hlavní kartu totiž otevře v Česku velice oblíbený uzbecký bojovník Makhmud „Mach“ Muradov, jenž už několik let trénuje v Praze. Soupeřem ve střední váze mu bude nebezpečný grappler Gerald Meerschaert.

Muradov momentálně drží v UFC tři výhry v řadě a další vítězství by ho mohlo poprvé posunout k nějakému protivníkovi z nejlepší patnáctky. To si uvědomuje i sám Mach, který sice naznačuje, že se soustředí pouze na aktuální duel, druhým dechem ale dodává, že jeho cíl je v nejslavnější MMA organizaci na světě jasný. Dokráčet až k titulu.

„Teď mám před sebou zápas proti Geraldovi. Nevím, kdy půjdu o pás, ale jasně, že mám takovou ambici. Je to můj sen a vím, že se uskuteční, když budu makat“ řekl Muradov pro český server iSport.cz. „Protože, když jsem začal zápasit v MMA, tak jsem chtěl být šampionem v nějaké organizaci. To se stalo. Potom jsem chtěl být v UFC, a jsem v UFC, mám tam tři výhry v řadě a novou smlouvu. Když bude všechno pokračovat tak, jak doteď, budeme trénovat, vyhrávat, myslím, že to potrvá rok a půl, možná dva roky a mohlo by vyjít, že budu zápasit o pás.“

Pro svůj trénink zvolil Muradov český gym, hory v domácím Uzbekistánu i Polsko, kde není nouze o tvrdé sparring partnery. Po více než tříměsíční přípravě se cítí unavený, ale zároveň dobře naladěný. Věří, že i přes Meerschaertovy parádní zemařské schopnosti udrží zápas v postoji a svého soupeře bude v mnoha ohledech převyšovat, což ho dovede až ke zdárnému konci.

„Viděl jsem asi všechny jeho bitvy v UFC. A co o něm říct? Je to dobrý zemař, má nejvíc ukončení v mé váhovce na zemi, takže opravdu něco umí,“ myslí si Muradov. „Musím dávat pozor, ať nechytnu gilotinu. Ale myslím, že mě ani nehodí. Mám lepší pohyb, jsem rychlejší a v postoji, myslím, fakt lepší než on.

Motivaci Muradovovi mimo jiné dodává také jeho manažer, kterým není nikdo jiný než Floyd Mayewather Jr., jeden z nejslavnějších světových boxerů a několikanásobný šampion. Mach v nedávném interview pro oficiální web UFC prozradil, že tuto legendu uznává už od svého dětství a fakt, že ho má ve svém týmu, je jeden z jeho splněných snů.

„Před dvaceti lety jsem ho sledoval v televizi. Teď je můj přítel a můj manažer,“ řekl Muradov. „Před deseti, patnácti lety by se mi to zdálo nemožné. Teď bojuji v UFC a Floyd je můj manažer. Žiju si svůj sen. Floyd je dobrý chlap. Pomáhá mi a pokaždé mě podporuje. Právě teď mi poslal zprávu: ‚Pokračuj v tvrdé práci.‘“

Jak se nakonec Machovi povede se dozvíme už tuto neděli. Hlavní karta turnaje UFC Vegas 35, kde nás čeká také velice zajímavý hlavní zápas mezi Edsonem Barbozou a Gigou Chikadzem začíná ve 4 hodiny ráno. My vám jako vždy přineseme reportáže z toho nejzajímavějšího, co se na této akci událo.

Zdroje:  ufc.com , isport.cz

Nejnovější články