Odvetný duel bývalých šampionek. Namajunas vs. Andrade 2 na UFC 249

Odvetný duel bývalých šampionek. Namajunas vs. Andrade 2 na UFC 249 zdroj: Profimedia

Jessica Andrade jí málem ukončila kariéru. Teď bude mít Rose Namajunas možnost odplaty na UFC 249 .

Odvetný duel bývalých šampionek slámové váhy se uskuteční na turnaji UFC 249 v New Yorku. V květnu loňského roku Jessica Andrade porazila Rose Namajunas málo vídanou technikou a ukončila panování rodačky z amerického Milwaukee. Letos na jaře se utkají znovu a vítězka se opět přiblíží souboji o titul.

Rose Namajunas (8-4) šokovala svět, když na turnaji UFC 217 v prvním kole tvrdým levým hákem vypnula Joannu Jedrzeczyk a stala se šampionkou. V pětikolové odvetě Joannu přestřílela a pás obhájila. V hlavním utkání UFC 237 rodačka z Paraná, brazilská zápasnice Jessica Andrade (20-7) porazila Rose, když jí tzv. slamem hodila na podlahu oktagonu a tvrdý náraz poslal Namajunas do bezvědomí. Jessica získala nejen šampionský pás, ale i finanční bonus za výkon večera.   

Namajunas nesla porážku velmi těžce a údajně uvažovala o konci kariéry. Rose je sympatická bojovnice, která bezmezně věří svému úzkému trenérskému týmu a jde za úspěchy svou vlastní svéráznou cestou.

Jessica se na trůnu neohřála příliš dlouho. Čínská bojovnice Weili Zhang ukončila Andrade po dvaačtyřiceti vteřinách a stala se první šampionkou z Dálného východu.

Hlavním zápasem UFC 249 bude nejočekávanější duel roku Khabib vs. Ferguson, Rose a Andrade patrně nastoupí v hlavním předzápase. Máme se na co těšit!

Na to, jak Jessica Andrade ukončila Rose Namajunas v jejich prvním zápase, se můžete kouknout tady:

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články