Osvoboďte Conora! Nate Diaz se nečekaně zastal svého největšího rivala

Osvoboďte Conora! Nate Diaz se nečekaně zastal svého největšího rivala McGregor a Diaz už se utkali dvakrát. Ve vzduchu tak visí trilogie. | zdroj: Profimedia

Conor McGregor nedávno popsal, jak frustrující je pro něj fakt, že se jeho návrat do oktagonu neustále odkládá. Nate Diaz má pro něj pochopení.

Uvidíme Conora McGregora ještě zápasit nebo ne? Na odpověď na tuhle otázku čekají miliony fanoušků po celém světě. Poslední vyjádření šéfa UFC ale na optimismu moc nepřidaly, White totiž připustil, že problémem jsou peníze a je tedy možné, že irská superstar víckrát bojovat nebude.

McGregor sice nejprve odhalil plán na letošní rok, který zahrnoval hned tři zápasy, následně si ale posteskl, že mu průtahy s návratem berou potřebnou motivaci. Právě úryvek z rozhovoru, kde popisuje svou frustraci, teď nečekaně nasdílel Nate Diaz a přidal také vlastní komentář:

"Tohle jsem byl já už roky předtím, než se sem Conor vůbec dostal. Chtějí, abys umřel dřív, než se vyvážeš ze smluv. Je na tobě, abys něco vymyslel. Nikdo kromě tebe samotného ti nepomůže. Osvoboďte Conora, je tady den svatého Patrika!"

Je sympatické vidět, že se kdysi nesmiřitelní rivalové po dvou zápasech vzájemně respektují. Není žádným tajemstvím, že UFC s bojovníky často nejedná úplně férově a do kouta dokáže zahnat i největší hvězdy. Diaz moc dobře ví, o čem mluví, aby absolvoval poslední zápas ve smlouvě, kývl dokonce na souboj s Chimaevem. Na ten ale nakonec nedošlo, jelikož vedení kvůli rvačce v zákulisí a Čečencově selhání na váze na poslední chvíli rozjelo akci škatulata, hejbejte se a startovku přeskládalo. Nate tak nakonec rozlučkový fight absolvoval s Tonym Fergusonem.

Když po vítězství oznamoval odchod, zároveň slíbil, že jen co si dá několik zápasů v jiných disciplínách, do UFC se zase vrátí. Zatím absolvoval jen ostře sledovaný boxerský duel s Jakem Paulem, před pár týdny ale překvapivě vyjádřil přání zápasit na UFC 306, které bude věnováno mexickému Dni nezávislosti. Avšak White na jeho nápad reagoval všeříkajícím pousmáním a řečnickou otázkou, zda je Diaz Mexičan (z Mexika pochází jeho otec, pozn. red.). Nate si tedy namísto toho domluvil odvetu s dalším veteránem Jorge Masvidalem. Ta proběhne 1. června podle boxerských pravidel.

S těžkostmi vyjednávání s UFC má bohaté zkušenosti i McGregor, který dokonce několikrát oznámil odchod do důchodu, aby na organizaci vytvořil nátlak. V roce 2020 byl zase natolik frustrovaný z průtahů, že si veřejně domluvil charitativní zápas s Dustinem Poirierem. Vedení na to okamžitě zareagovalo a zápas se nakonec odehrál v oktagonu. 

Tentokrát ale situaci komplikuje i fakt, že se Conor dal na herectví a teď má napilno s propagačními aktivitami k filmu Roadhouse. Potvrdil ale, že jednání s UFC probíhají, a pak podle něj přijde izolace, soustředění a příprava na návrat. Doufejme, že tedy na očekávaný souboj s Michaelem Chandlerem letos konečně dojde. A kdo ví, třeba se pak uskuteční i závěrečný díl zápasové trilogie s Diazem, o kterém McGregor už dlouho mluví.

Zdroje:  Nate Diaz - twitter

Nejnovější články