Po dvou letech se do UFC vrací brazilský uragán Almeida

Po dvou letech se do UFC vrací brazilský uragán Almeida Thomas Almeida | zdroj: Profimedia

Thomas Almeida se zbavil všech zdravotních neduhů a chce bojovat o titul v bantamové váze.

Některá zranění dovedou váš dokážou vyřadit na pěkně dlouhou dobu, o čemž by vám mohlo vyprávět plno profesionálních sportovců.  Mezi nimi také MMA bojovník Thomas Almeida, který do bantamové váhy v UFC naskočil v roce 2014 se šestnácti výhrami, které navíc všechny zaznamenal před časovým limitem a žádnou prohrou. A i v nejslavnější organizaci začal ze začátku sbírat výhry a především častá prestižní ocenění „Performance of the Night,“ (česky - nejlepší výkon večera).

V posledních čtyřech soubojích už ale zaznamenal prudký pokles formy, který vyústil ve tři prohry. Při té poslední, v lednu 2018, ho navíc Rob Font ve druhém kole vypnul kopem do hlavy a Brazilec si z nepodařeného fightu odnesl zranění oka. To se nakonec, i vinou komplikované operace, protáhlo na dva roky a až v těchto dnech Almeida ohlásil návrat.

„Zdraví musí být vždy na prvním místě,“ řekl serveru MMA Fighting. „Každý sportovec by měl vědět, jak se s těmito problémy poprat. Kdy si dát pauzu. Já jsem teď potřeboval na odpočinek více času, který jsem využil k tomu, abych si doléčil i další zranění. A teď už jsem konečně připravený do toho zase naplno vlétnout.“

Anthony Birchak - Thomas Almeida Anthony Birchak - Thomas Almeida | zdroj: Profimedia

Bojovník s přezdívkou „Thominhas“ si potřeboval být jistý, že je stoprocentně zdravý, což mu potvrdili lékaři v LA. Mohl by se tak objevit už v březnu v domácí Brazílii. Koho bude mít za soupeře neřekl, postaví se podle svých slov komukoliv a výběr nechá na manažerovi. Chce se hlavně vrátit do bývalé formy a jeho cíl je jasný, stát se šampionem.

„Nikdy jsem nehleděl na jména. Budu připravený na kohokoliv, koho mi UFC nabídne. Budu tvrdě trénovat a dělat svojí práci jako vždycky. Nikdy nebudu jiný. Rval jsem se už když jsem vyrůstal. Teď akorát musím zapojit hlavu, pořadně do toho vlétnout a jít kupředu pro titul šampiona. To ostatně sami uvidíte, až zase budu bojovat. Nechci moc mluvit, mám raději činy.“

Nám nezbývá nic jiného než popřát Thomasovi hodně štěstí do comebacku a budeme se těšit, co v následujících měsících a letech předvede. Ve videu pod článkem se můžete podívat na jeho medailon, který v roce 2016 vytvořilo UFC před soubojem s Cody Garbrandtem.

Zdroje:  MMA Fighting , UFC Youtube

Nejnovější články