UFC 241: Pettis se postaví jednomu z největších nepřátel Conora McGregora

UFC 241: Pettis se postaví jednomu z největších nepřátel Conora McGregora zdroj: Profimedia

Anthony Pettis o víkendu vyzkouší, jak je na tom Nate Diaz po třech letech bez boje.

Nate Diaz

Tři roky trvalo než si Nate Diaz pro sebe domluvil ve "welterovce"  adekvátní zápas. Od poslední prohry v odvetě s Conorem McGregorem nedokázal, a možná ani nechtěl, najít soupeře, a vedl poměrně slušnou válku s vedením UFC. On tvrdil, že mu odmítali dobré soupeře, organizace zase, že odmítal úplně všechny. Na čí straně byla a je pravda se už asi nikdy úplně nedozvíme, ale celou kauzu si můžete přečíst v našem článku.

Nate každopádně, spolu se svým starším bratrem Nickem, začal s MMA už v raném věku 11 let a od té doby ukazuje, že má na smíšena bojová umění veliký talent. Mladší z bratrů, o kterém dnes píšeme začal s profesionální kariérou v roce 2004 v rámci World Extreme Cagefighting, a s jedním zápasem v organizaci Strikeforce, začal ukazovat svůj potenciál.

Po třech letech si ho UFC otestovala v jedné ze vstupních show "The Ultimate Fighter", kde Diaz totálně zničil ve druhém kole rameno Mannymu Gamburyanovi a smlouva byla na světě. V samotné UFC patří k nejzběsilejším bojovníkům, o čemž také svědčí jeho statistiky proher a výher, ale právě jeho fanatický styl ho stále držel v soutěži a i sám Dana White moc dobře věděl co dělá.

Poslední dva fighty eviduje s dalším šíleným bojovníkem. Conorem McGregorem. Toho dokázal v prvním zápase nejdříve uškrtit a v druhém mu podlehl po pětikolové bitvě na body. Toto rozhodnutí je z dosti stran odsuzováno a sám Diaz tvrdí, že za protesty a žádost odvety mu UFC pozastavila činnost. Teď se ale uklidnil a vrací se do osmistranné klece.

Anthony Pettis

Anthony Pettis má portorikánské a mexické předky, ale sám je spolu se svými bratry rodilým Američanem. Příjmení Pettis získali díky svému dědečkovi, kterému se kvůli častému hispánskému příjmení Perez nelíbily útoky na jeho rodinu a tak vymyslel svůj vlastní ekvivalent jména rodu.

Anthony už od pěti začal s taekwondem a boxem a s nástupem na univerzitní kolej přidal také řeckořímský zápas a kapueiru. V roce 2003 zažil velikou tragédii, když mu zloděj ubodal otce v domě jejich přítele a to ho ještě víc zatvrdilo pokračovat a zlepšovat se v bojových uměních.

Se samotným MMA začal v roce 2007 v organizaci GFS a okamžitě začal používat veškeré zkušenosti které se naučil. Téměř nikdo s ním nedokázal ustát celý zápas a Pettis je ukončoval jak pomocí KO, tak submisemi. Stejně jako jeho soupeř si prošel také skrz WEC a byl pozván do "The Ultimate Fighter". Tam ale proti Clayi Guidovi zápas nezvládl a prohrál na body. Naštěstí pro něj, předvedl tak atraktivní styl, že si kontrakt vysloužili oba.

V samotné největší organizaci předvádí různé výkony, ale i když se budeme opakovat, tak stejně jako u jeho příštího soupeře jsou jeho prohry za cenu atraktivity. Momentálně přešel spíše na zem, ale postojářství mu stále nedělá problémy. To dokázal v posledním zápase, kdy v březnu utloukl ve druhém kole Stephena Thompsona.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články