"UFC udělalo skvělý tah," podporuje Formiga nový titulový zápas v muší váze

"UFC udělalo skvělý tah," podporuje Formiga nový titulový zápas v muší váze zdroj: Profimedia

Bojovník Jussier Formiga rozhodně neskrývá radost z toho, že držitelem šampionského pásu v jeho divizi už není Henry Cejudo. 

Změny v nejnižší váhové divizi UFC se zatím setkávají s pozitivními ohlasy. Organizace donutila Henryho Cejuda vzdát se svého titulového pásu z muší váhy a 29. února se dozvíme jméno zbrusu nového šampiona, které vykrystalizuje ze dvojice Joseph Benavidez a Deiveson Figueiredo (náš článek). Jedním z hlasitých podporovatelů tohoto rozhodnutí je také další bojovník „mušky“ Jussier Formiga.

Ten se sice utká 14. března v domácím brazilském hlavním městě Brasilia s Brandonem Morenem, ale je podle mnohých v případě výhry žhavým kandidátem na pozici dalšího z vyzyvatelů. Formiga, který je držitelem černého pásku v brazilském jiu-jitsu, si to však snaží zatím nepřipouštět a soustředí se právě na nastávající duel, což prozradil pro server Ag Fight.

„Tím, že UFC Cejudovi sebralo šampionský pás, udělalo skvělý tah. Naše váhová divize potřebovala trochu rozpohybovat, takže je tohle rozhodně skvělá zpráva pro nás všechny, co v ní bojujeme. O tom, že bych mohl být dalším vyzyvatelem ale moc přemýšlet nechci. Prvně se musím soustředit na svůj domluvený fight, to je teď nejdůležitější.“

Moreno by ale alespoň podle zkušeností a statistik neměl být pro Formigu velký problém. Mexický bojovník dokonce už jednou upadl v nepřízeň UFC, kdy mu nebyl v roce 2018 po dvou prohrách udělený nový kontrakt, ale letos dostal ještě poslední šanci. Té se zatím zuby nehty drží, s Askarovem sice remízoval, ale v prosinci dokázal na body utáhnout Karu-France. Brazilec se i přes pozici favorita snaží zůstat nohama na zemi.

„Určitě to bude skvělý zápas,“ doufá Formiga. „Byl propuštěný a dokázal se vrátit. Když se někomu něco takového povede, tak je většinou o dost více namotivovaný, takže už kvůli tomu očekávám velikou bitvu. Myslím si jenom to, že nedostane moc šancí dostat mě na zem, ale jaký bude výsledek se všichni dozvíme až večer po fightu.“  

Zdroje:  Ag Fight , tisková zpráva

Nejnovější články