Ve finále reality show válčil dvě minuty bez „zubů," nakonec si díky skvělému obratu vybojoval smlouvu v UFC

Ve finále reality show válčil dvě minuty bez „zubů," nakonec si díky skvělému obratu vybojoval smlouvu v UFC Bryan Battle - Gilbert Urbina | zdroj: Getty Images

Bryan Battle po parádní submisi ovládl finále soutěže The Ultimate Fighter ve střední váze a stává se novým bojovníkem UFC.

Reality show The Ultimate Fighter se už několik let těší velké oblibě. Jedná se o soutěž, ve které si dva bojovníci (či bojovnice) z UFC vyberou na svou stranu osm bojovníků, které poté trénují a v rámci turnajového pavouka posílají proti sobě. Samotné finále je už poté počítáno jako oficiální zápas v UFC a vítěz poté pod hlavičkou nejslavnější MMA organizace pokračuje.

Za svou více než šestnáctiletou existenci vyprodukovalo TUF opravdu plno skvělých bojovníků, kteří poté v UFC ukázali veliké věci a rozhodně se zde neztratili. Jména jako Nate Diaz, Tony Ferguson či Kelvin Gastelum nejsou cizí snad žádnému fanouškovi MMA.

Letos proti sobě své týmy postavili šampion pérové váhy Alexander Volkanovski a jeho budoucí zářijový vyzyvatel Brian Ortega. Bojovalo se v bantamové (-61,2 kg) a střední (-83,9 kg). V tomto článku se zaměříme na finále střední váhy.

V tom se dnes v noci v rámci co-main fightu turnaje UFC Vegas 35 ukázal Bryan Battle z týmu  Volkanovskiho, jenž se doposud prezentoval jako excelentní zemař, a který během šesti zápasů v profesionální kariéře prohrál pouze jeden jediný. Proti němu ze stejného týmu nastoupil Gilbert Urbina. Tento univerzál sice své semifinále po KO prohrál, ale jeho přemožitel Tresean Gore nakonec před závěrečným soubojem ohlásil zranění a byl nucený odstoupit, díky čemuž dostal Američan druhou šanci.

Urbina společný duel zahájil úspěšným takedownem a na zemi dělal svému soupeři neustálým pohybem celkem slušné problémy. Battle se však nakonec dokázal z této pozice vymanit a vrátil se zpátky na nohy. Po minutě trvající okopávané se jako první osmělil opět Urbina, který se znovu pokusil o strh, jenž mu ale tentokrát nevyšel. Svého protivníka tak alespoň natlačil k pletivu, kde mu zvládl dát slušné koleno na hlavu, ale poté už byl úspěšnější Battle. Ten se po krátké přetahované dostal Urbinovi na záda a držel ho v tlaku až do závěrečného gongu.

Po ukončení prvního kola jsme se díky opakovaným záběrům dozvěděli, že Battle ztratil po výše zmíněném koleni chránič na zuby. Za normálních okolností by rozhodčí okamžitě zastavil zápas, ale tato část výbavy vylétla okamžitě z klece, tudíž si ji nevšiml ani sudí Herb Dean a Američan musel necelé dvě minuty bojovat takzvaně bez „zubů.“

Poté, co se chránič našel jsme se mohli přesunout do druhého kola, kde byl zprvu aktivnějším opět Urbina, jenž znovu oponenta donutil zacouvat až k jedné ze stěn oktagonu. Tam ho navíc zasypal slušnou sérií tvrdých úderů, což chvílemi vypadalo jako konec zápasu. Battle byl ale proti a z defenzivy přešel i přes zkrvavený obličej do absolutního útoku. Urbinu strhl na zem, kde se mu dostal na záda a paži mu obtočil kolem krku tak na těsno, až ho za pomoci škrcení rear-naked choke donutil odklepat.

Parádní obrat, kterým si Battle vysloužil svou první smlouvu v UFC a brzy ho tak uvidíme v dalších zápasech proti borcům střední váhy. Jeho jméno, které v překladu znamená "bitva", ho k bojování předurčuje, takže uvidíme, kam až to mezi MMA elitou dotáhne.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články