Weidman přechází do polotěžké váhy a debutuje proti neporaženému "ajťákovi"

Weidman přechází do polotěžké váhy a debutuje proti neporaženému "ajťákovi" zdroj: Profimedia

Chris Weidman už zná prvního soupeře v polotěžké váze.

Bývalý šampion střední váhy Chris Weidman se 18. října na turnaji UFC Boston poprvé v kariéře představí ve středně těžké váze. Jeho soupeřem mu bude Dominick Reyes. Weidman je rodilý Američan a v mládí se věnoval řeckořímskému zápasu, ve kterém se stal i šampiónem státu New York a na univerzitě působil i jako instruktor. V dospělosti se začal zabývat také brazilským jiu-jitsu a dokonce získal černý pásek pod slavným Renzem Graciem.

S kariérou MMA začal v roce 2009 a po čtyřech výhrách v organizaci Ring of Combat se dostal do UFC. Po pár zápasech dostal šanci bojovat o titul ve střední divizi a hned uspěl, když ve druhém kole vypnul šaškujícího Andersona „Spidera“ Silvu.

Chris Weidman - Anderson Silva zdroj: Profimedia

Toho porazil i ve druhém boutu pomocí TKO, kdy si o něj Silva zlomil holeň i lýtkovou kost a zhroutil se s křikem na zem. Weidman pak pás uhájil proti Lyoto Machidovi a Vitoru Belfortovi. Zastavil ho až Luke Rockhold a od té doby Weidman prohrál čtyři zápasy z pěti. Proto také letos v červnu ohlásil přestup do polotěžké váhy. Pikantní je, že Rockhold kvůli sérii vítězství také šel do polotěžké a i přes spoustu řečí jej knockoutoval Jan Blachowicz.

Weidmanův soupeř a "uvítací výbor" v polotěžké Dominic Reyes, který se stejně jako jeho soupeř narodil v USA, v mládí kromě řeckořímského zápasu zkusil i americký fotbal, ale i přes svůj talent do NFL draftovaný nebyl. Proto se také jeho pozornost přesunula k MMA.

V profesionální kariéře ze začátku získal šest vítězství v řadě, a především mediálně vděčné záběry ze zápasu proti Jordanu Powellovi, kde předváděl velikou show, než Powella poslal k zemi.

Dominick Reyes - Ovince Saint Preux zdroj: Profimedia

Všimlo si toho samozřejmě i UFC a nabídlo mu kontrakt. Tuto nabídnutou šanci zatím Reyes splácí naplno. Z pěti boutů neprohrál ani jeden, a ještě předvedl hodně atraktivní výkony. Jeremyho Kimballa uškrtil po třech a půl minutách, Jareda Canoniera utloukl po třech minutách.

A i když poslední dva zápasy vyhrál „pouze“ na body, tak proti němu stály taková esa jako Ovince Saint Preux a Volkan Oezdemir. Zajímavostí je, že Reyes mezi fighty v UFC stále pracuje na plný úvazek jako IT podpora pro střední školy.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články