Woo byl krok od vyhazovu, odpověděl brilantním výkonem, kdy soupeře vymazal

Woo byl krok od vyhazovu, odpověděl brilantním výkonem, kdy soupeře vymazal zdroj: Profimedia

Taková dominance se v kleci vidí málokdy. Seung Woo Choi připomněl sílu thajského boxu a nedal svému soupeři žádnou šanci.

Seung Woo Choi, mistr světa v thajském boxu, slavil úspěchy i po přestupu do mma. Angažmá v UFC však pro něj nezačalo vůbec dobře. V prvním zápase prohrál na body a ve druhém byl nucen odklepat. Do třetího souboje v nejprestižnější organizaci tak vstupoval s vidinou toho, že v případě prohry bude jeho kontrakt nejspíš ukončen a bude si muset hledat nové angažmá.

Do zápasu se Sumanem Mokhtarianem však korejský bojovník nastoupil sebevědomě a v postoji vypadal mnohem silnější než Australan. Když se souboj dostal na pletivo, překvapil svého soupeře v mma nepříliš vídaným thajským klinčem a začal ho demolovat tvrdými koleny. Rozhodčí ho však několikrát napomínal za držení pletiva, čemuž Seung Woo očividně nerozuměl. Nastala tak zvláštní situace, kdy rozhodčí zápas přerušil a sháněl tlumočníka, který by korejskému zápasníkovi vysvětlil, že porušil pravidla a bude mu stržen bod.

I přes tuhle chybu v prvním kole byl Choi jasně lepší a do druhého kola nastoupil s ještě větší vervou. Tvrdě kopal na střed těla a když soupeře zatlačil k pletivu, zasypal ho nekončící salvou úderů. Během té Australanovi vylétl chránič zubů, avšak rozhodčí si toho nejspíš nevšiml a nechal zápas pokračovat ještě pěknou dobu. Mokhtarinovi se povedlo utéct a usmíval se, i když jeho obličej vypadal zbitě. Na zemi pak ještě bez chrániče dostal několik hrozivých loktů.

I když Seung Woo jasně vedl, MMA už mnohokrát ukázalo, že to až do závěrečného gongu prakticky nic neznamená. Mokhtarinovi se podařilo Korejce dobře trefit a ten zavrávoral. Ukázal však, že má tuhý kořínek a znovu přebral otěže do svých rukou. Až do konce jasně dominoval a pokud by v takovémhle stylu dokázal vyhrávat i nadále, roste nám tu možná nová hvězda z Korejského poloostrova.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články