Co vedlo k debaklu íránského Hulka? Trenér tvrdí, že ho kontaktovali příliš pozdě a Gharibi se navíc styděl chodit na tréninky s ostatními

Co vedlo k debaklu íránského Hulka? Trenér tvrdí, že ho kontaktovali příliš pozdě a Gharibi se navíc styděl chodit na tréninky s ostatními Kazašský Titán zničil íránského Hulka | zdroj: FOTO: Wicked N' Bad

Ačkoliv o zápase věděl dlouho dopředu, v ringu Sajad Gharibi působil jako úplný začátečník. Ze zápasu sice chtěl na poslední chvíli vycouvat, kvůli chybě manažera ale nemohl. Najatý boxerský trenér se tedy snažil udělat maximum, potupě ale zabránit nedokázal.

Ševče, drž se svého kopyta, zní staré přísloví, kterým se měl Sajad Gharibi řídit. Na sociálních sítích tenhle chlapík za pomoci editovacích programů dokázal vytvořit iluzi o neuvěřitelně silném "iránském Hulkovi", které uvěřily spousty lidí. Zvěsti o 178 kg vážícím monstru se do zahraničí začaly šířit někdy okolo roku 2018 a čísla sledujících na Hulkově instagramovém profilu rostla raketovou rychlostí.

Jenže to bylo Gharibimu málo a začal fušovat do bojových sportů. Těžko říct, jestli opravdu propadl sebeklamu a uvěřil, že je nejsilnějším chlápkem na světě, nebo se z jeho strany jednalo spíše o chytrý marketingový tah, kterým přiživoval svou slávu. Polská organizace KSW mu tehdy chtěla domluvit souboj s britským hercem a kulturistou Martynem Fordem. Z toho ale nakonec sešlo a objevila se zpráva, že se Hulk objeví v boxu bez rukavic. Ani to ale, jak víme, nedopadlo a s Fordem se nakonec nepotkal ani v boxerském ringu. Když se totiž Angličan v Dubaji na staredownu namísto monstra potkal s malým obtloustlým chlapíkem, raději z obavy o jeho zdraví ze souboje odstoupil. Dobře věděl, co dělá.

O zápas se však ihned přihlásil "kazašský Titán" a Sajad nabídku přijal a podepsal kontrakt, čímž se lapil do pasti promotérů z organizace Wicked N' Bad, jak po zápase prozradil jeho trenér Hamzeh Moradian. Podle smlouvy mu totiž v případě odstoupení hrozila tučná pokuta, takže do ringu nakonec nastoupil a bylo z toho totální fiasko.

Kouč si posléze postěžoval, že na přípravu nebylo moc času a Hulk navíc nebyl ochoten trénovat s ostatními. "Styděl se přijít na mé veřejné tréninky a museli jsme tak najít nějakou tělocvičnu nebo prostor, kde by mohl trénovat, dokud nebude dostatečně dobrý," prozradil Moradian. Záhy pochopil proč. "Řekl jsem manažerovi, že Sajad v žádném případě nemůže bojovat. Odpověděl, ať mu pomůžu, jak nejlépe to dovedu. Řekl jsem, že se do toho nechci plést, ale že by bylo lepší ten zápas zrušit. Když se o to pokusili, zjistili, že to udělat nemůžou, protože by museli zaplatit pokutu. Takže jsem souhlasil, že mu pomohu. Měli jsme tak málo času, že jsme dělali dva tréninky denně, ráno a odpoledne. Snažil jsem se udělat maximum, ale nebylo dost času. Viděl jsem Sajada, jak je pod tlakem a nervózní. Je opravdu těžké v takovém stavu nastoupit do ringu."

Zarážející je, že měl Gharibi už dlouhé měsíce naplánovaný duel s Fordem a fanoušky bavil videoklipy ze své přípravy. V zápase ale působil dojmem, jako by nikdy nedostal tvrdou ránu a po prvním inkasovaném úderu prohrál v hlavě. Po potupné prohře raději ihned opustil ring. Z hotelového pokoje ještě ukázal modřiny, které si z boje odnesl a posléze si i uzamkl profil na Instagramu a stáhl se do ústraní. Zda šel do sebe a věnuje se teď tréninku, nebo upadl do deprese, není známo.

Zdroje:  Daily Mirror

Nejnovější články