Třaskavá odveta i souboj o jeden milion dolarů, turnaj Bellatoru přinese hned dva titulové zápasy

Třaskavá odveta i souboj o jeden milion dolarů, turnaj Bellatoru přinese hned dva titulové zápasy Dva tituly, milion dolarů a hvězdný status. Tahle noc patřila A.J. McKeemu, nové hvězdě MMA. | zdroj: Profimedia

15. dubna se na turnaji Bellator 277 představí neporažený A. J. McKee i Vadim Nemkov, bývalý Procházkův soupeř z japonského RIZINu.

 

A. J. McKee (C) vs. Patricio „Pitbull“ Freire – titulový zápas v pérové váze

26letý Američan A. J. McKee by se dal označit jako „odchovanec“ Bellatoru, protože v této organizaci působí od svého prvního profesionálního zápasu v MMA. K tomu došlo v roce 2015 a už tehdy bylo vidět, že bude A. J. velice zajímavým bojovníkem. Soupeře tehdy dostal během několika vteřin na zem, kde ho po dvou minutách donutil škrcením odklepat.

Od jeho debutu uběhlo už sedm let a McKee stále neokusil porážku. Ba co víc, ve svém osmnáctém zápase loni v létě nastoupil ve finále Grand Prix Bellatoru proti tehdejšímu šampionovi (jímž byl právě Freire) a znovu si počínal naprosto nekompromisně. V čase 1:57 opět utáhl paži okolo protivníkova krku a nepustil. Vzápětí tak mohl slavit zisk vysněného titulu.

„Pittbull“ Freire, kterému také nejsou cizí souboje v jakékoliv pozici, patří k nejzkušenějším bojovníkům Bellatoru. Tento Brazilec, jenž letos v červenci oslaví své 35. narozeniny, má v druhé největší americké MMA organizaci odbojovaných 25 zápasů. Z těch posbíral 20 vítězství (většinu z nich před časovým limitem) a do loňského roku vládl hned dvěma divizím (kromě pérové také lehké).

Nyní už Freire ale nevlastní ani jeden ze svých pásů, protože několik měsíců od prohry s McKeem se dobrovolně vzdal i toho druhého. Díky tomu tak mohl nastoupit do titulového zápasu i jeho starší bratr Patricky, jenž posléze získal trofej zpátky do rodiny. O navrácení pásu se v dubnu pokusí i Patricio, jenž se bude snažit dokázat, že porážka od McKeeho byla pouhou souhrou náhod a že tentokráte už mu dokáže jako první uštědřit porážku.

Vadim Nemkov (C) vs. Corey Anderson – titulový zápas v polotěžké váze a finále Grand Prix

Ruského bojovníka Vadima Nemkova si mohou tuzemští fanoušci pamatovat z japonské organizace RIZIN, kde v prosinci 2015 podlehl Jiřímu Procházkovi, což byla jedna z jeho pouhých dvou proher v kariéře. V Bellatoru tento skvělý striker a sambista ještě nepoznal přemožitele a předloni po skvělém výkonu proti Ryanu Baderovi (výhra TKO ve druhém kole) získal šampionský pás.

Ten se teď snaží obhájit v Grand Prix Bellatoru, kde se ve vyřazovacích soubojích bojuje mimo to také o jeden milion dolarů. A i zde se zatím Nemkovovi daří skvěle, protože ve čtvrtfinále si připsal po pětikolové bitvě vítězství na body nad velice kvalitním soupeřem Philem Davisem a v semifinále pokořil kimurou houževnatého Litevce Juliuse Anglickase.

Ve finále ho prověří výborný Corey Anderson, jenž valnou část kariéry spojil s UFC, kde se mu však nikdy nepodařilo bojovat o šampionský pás. Nejblíže k tomu měl v roce 2020, kdy se o post vyzyvatele utkal s Janem Blachowiczem, od kterého už ale v první kole schytal tvrdý knockout a z klece odcházel se sklopenou hlavou.

Tento duel byl zároveň také jeho posledním v UFC, protože krátce poté podepsal smlouvu s Bellatorem, což se zatím jeví jako skvělý tah. Anderson totiž dokázal zvítězit ve všech třech dosavadních fightech a v semifinále Grand Prix dokonce po pouhých 51 sekundách utloukl svého bývalého kolegu a ex-šampiona Badera, čímž si vybojoval vysněný titulový zápas.

Zdroje:  Tisková zpráva – Bellator

Nejnovější články