Týdenní souhrn ze světa bojových sportů (4)

Týdenní souhrn ze světa bojových sportů (4) Cage girl UFC | zdroj: FOTO: UFC

Nemáte čas sledovat každodenní dění ve světě bojových sportů, ale rádi byste zůstali v obraze? Níže naleznete souhrn toho nejdůležitějšího, co se během uplynulého týdne událo.

UFC

Conorův návrat do klece. Snad...

Dlouhé čekání na návrat Conora McGregora do klece je u konce, tedy snad. Slavný Ir má být trenérem v další, již 31. sezóně reality show The Ultimate Fighter. Koučem soupeřícího týmu bude Michael Chandler, který si v rámci vyvrcholení této série dá s Conorem vzájemný zápas. A proč snad? McGregor se totiž podle zpráv ještě nenavrátil do programu USADA, což je pro zápasníky UFC povinné. Zároveň musí být pod dohledem této antidopingové agentury minimálně 6 měsíců v kuse před samotným fightem. Tak snad to stihne!

Černou Bestii zničil Lední medvěd

O víkendu proběhl v Las Vegas turnaj UFC Fight Night 218, který byl původně plánován do jihokorejského Soulu. Bohužel jediná připomínka tohoto plánu byla velká koncentrace asijských a hlavně korejských fighterů.

Hlavní zápas večera obstaraly těžké váhy Sergey Spivak a Derrick Lewis. Populární Američan chtěl zvrátit nepříznivou bilanci svých posledních střetnutí a vrátit se do špičky těžkotonážníků. Moldavan Spivak byl ale důrazně proti a až dětsky snadno vyškolil Lewise ve wrestlingu, aby ho po třech minutách utáhl na arm-triangle dušení.

Návrat Požehnaného

Požehnaný Max Holloway by se měl představit v hlavním zápase večera turnaje, který se odehraje 15. dubna. Soupeřem mu má být Angličan Allen, který v dosavadních 10 fightech v UFC ještě neprohrál. Jejich vzájemné střetnutí bylo plánováno už na UFC 284 v Londýně, ale z důvodu Allenova zranění se souboj musel odložit.

Mach se střetne s nebezpečným Dagestáncem

Domluvený zápas má také Uzbek s českým pozadím Makhmud Muradov. Na turnaji 11. března by se měl utkat s Dagestáncem Abusupiyanem Magomedovem. Ten ve své premiéře v UFC poslal svého protivníka do říše snů už za 19 vteřin. Pro Macha tedy nepůjde o nic jednoduchého.

Henry Cejudo se přece jen dočká zápasu se Sterlingem? Prý to bude v květnu

Současný šampion bantamové váhy Aljamain Sterling  se nechal slyšet, že jeho očekávaný zápas s navrátivším se Henrym Cejudem se uskuteční v květnu. Původně se předpokládalo, že se fight odehraje na březnovém UFC 285, ale z důvodu zdravotních problémů Sterlinga z toho sešlo.

Nadějný Egypťan dopoval a 2 roky se v kleci neukáže

Nadějný prospekt v těžké váze Hamdy Abdelwahab v UFC stihl zatím pouze jeden zápas a bohužel bude na nějakou dobu také jeho posledním. Egypťan dostal od antidopingové agentury USADA stopku na 2 roky za nalezení anabolického steroidu metenolonu v krvi při dvou odběrech z léta minulého roku. Do klece se tak bude moci vrátit nejdříve na konci července 2024.

Cukřík prodloužil smlouvu na dalších 8 zápasů

Sean O’Malley podepsal s UFC novou smlouvu a v oktagonu této organizace jej tak budeme vídat ještě nějakou dobu. A ne krátkou. Američan má totiž nově kontrakt na 8 dalších zápasů a podle svých vlastních slov si přijde na velmi pěkné peníze.

Jorge Masvidal se zase soudí

Tentokrát ale nejde o nic tak dramatického jako s Colbym Covingtonem. Masvidal se podle svých slov soudí také se svým bývalým manažerským týmem First Round Management. Není znám jasný důvod jejich vzájemné rozepře, ale snad to amerického divočáka příliš nerozptýlí od přípravy na zápas s Gilbertem Burnsem, který se má odehrát v květnu.

Kevin Lee se vrací do UFC

Když "velkohubý" Lee dostal z UFC předloni e-mailem výpověď, nebral si se svým starým chlebodárcem servítky a pálil za sebou mosty. S velkou pompou se nakonec upsal Khabibově Eagle FC, která mu naslibovala hory doly. Jenže skutek utek a zůstalo u jednoho jediného zápasu. "Motown Phenom" se tak dost překvapivě vrací zpátky pod křídla Dany Whitea.

Procházka se v USA potkal s Hillem

Český válečník vyrazil po operaci ramene regenerovat do UFC Performance institutu v Las Vegas. Právě tam se náhodou potkal s Jamahalem Hillem, který nedávno získal pás polotěžké divize a dost možná se s Jiřím po jeho návratu utká. Ani jeden z pánů to ale nepotřebuje zbytečně hrotit už teď, a tak si podle Američanova vyprávění pouze podali ruce a prohodili zdvořilostní fráze. 

 

Domácí scéna

Známe kompletní první kolo pyramidy Oktagonu

V minulém týdnu bylo odhaleno kompletní složení prvního kola Tipsport Gamechangeru, pyramidy ve welterové váze s celkovou dotací 1 milion eur. Dvojice, které v tomto případě vybrali sami organizátoři jsou následující:

Alex Lohoré vs. Samuel Krištofič

Máté Kertész vs. John Hathaway

David Kozma vs. Lukasz Siwiec

Christtian Eckerlin vs. Melvin van Suijdam

Bojan Veličković vs. Ion Surdu

Christian Jungwirth vs. Tato Primera

Leandro Silva vs. Andreas Michailidis

Louis Glismann vs. Amiran Gogoladze

Všechny zápasy by se měly odehrát na turnaji Oktagon 40 v Ostravě 3. dubna. Od čtvrtfinále by se pak už měly jednotlivé duely losovat.

Karlos Vémola si dá před Kinclem ještě rozehřívací zápasení

V květnu bychom se měli dočkat megazápasu mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou. Jedna z podmínek od druhého jmenovaného byl ale prý požadavek na rozehřívací zápas na turnaji v Liberci, který se odehraje měsíc před plánovaným fightem s Kinclem. Dobrá zpráva je tedy, že Karlose uvidíme už v Liberci 15. dubna. Ta špatná je, že se tím šance na uskutečnění odvety s Kinclem přece jen o pár procent snižuje, pokud by se Vémolovi v Liberci něco stalo nebo se znova zranil.

Úspěšný turnaj RFA 8 v Budapešti

Organizace RFA má za sebou velmi povedený turnaj v maďarské Budapešti. Hlavní zápas večera ale domácímu publiku moc radosti neudělal, olympijský wrestler István Veréb totiž překvapivě nestačil na Slováka Michala Dobiáše a v druhém kole se nechal utáhnout na gilotinu.

David Hošek do KSW

David Hošek podepsal s KSW smlouvu na 4 zápasy a poprvé se představí již tento měsíc na turnaji v Liberci. Soupeřem mu bude výborný wrestler Andreas Gustafsson.

Clash of the Stars představí zápasový deathmatch

Už 11. března proběhne již čtvrtý turnaj organizace Clash of the Stars, tkerá se specializuje na tzv. freak fighty. Minulý týden proběhla první tisková konference s představením zápasů a jejich aktérů. Trochu slabší startovku tentokrát hodně zachraňuje oznámení deathmatche, zápasu tří "fighterů" ve stylu všichni proti všem. V něm se představí staří známí z minulých turnajů, Matouš Kaluba, Max Green a Kluk s kamením. Chybí už jen Koleso.

Vlado Lengál a Karol Ryšavý si domluvili odvetu, ale není jasné, kde se odehraje?

Na konci loňského roku se střetli v kleci FABRIQ MMA a zatímco Lengál slavil cenné vítězství, Ryšavý putoval se zlomenou čelistí na operační sál. V jednom z pozdějších rozhovorů pak svou prohru odmítl uznat a Lengál teď s odstupem času pro Ruik uvedl, že nemá s odvetou problém, pokud bude splněna alespoň jedna ze dvou jeho podmínek. Buďto MMA ve váze do 66 kg nebo souboj v boxu. Slovenský bojovník si trochu překvapivě vybral druhou možnost. Teď už jen zbývá počkat, který promotér se vhozené rukavice chytí.

 

Další novinky ze zahraničí

Poslední zápas Císaře

Legendární zápasník Fedor Emalienko ve svých 46 letech konečně zanechal rukavice ve středu klece. Jeho rozlučkový zápas na víkendovém Bellatoru 290 ale bohužel skončil jako většina podobných fightů a Fedor dostal v prvním kole TKO.

Katie Taylor v Dublinu. Největší ženský zápas v boxu v dějinách?

V Dublinu se 20. května odehraje nejspíše jeden z největších zápasu ženského boxu v dějinách. Půjde o odvetu domácí Katie Taylor s Amandou Serrano. Obě ženy se utkaly již v minulém roce v MSG v New Yorku, kde se radovala Katie. Zároveň se staly prvními boxerkami, které si za zápas domů odnesly více než milion dolarů. Nesmírně oblíbená Taylor (v Irsku má být populárnější než sám McGregor) před domácím publikem ještě nikdy neboxovala a půjde tak pro celou zemi o velkou věc. Původně se plánovalo uspořádat tento galavečer na stadionu Croke Park s maximální kapacitou skoro 90 000 lidí. Z důvodů příliš velkých výdajů na zabezpečení celé akce (boxerské turnaje jsou v Irsku často zdrojem násilí gangů) se však utkání má přesunout do mnohem menší haly. S nabídkou pomoci na zafinancování zabezpečení v Croke Parku přišel ale i Conor McGregor, takže šance na uskutečnění rekordní účasti snad stále je.

Lahůdky pro fanoušky postojářských disciplín z produkce ONE Championship

Chatri Sityodtong na tiskové konferenci v Bangkoku opět odpálil hned několik bomb, na které se mohou fanoušci umění 8 končetin letos těšit. Šampion Muaythai Rodtang vyzve 25. března šampiona kickboxu, krajana Superleka, k bitvě o jeho pás. Následně by si měli dát odvetu podle plných thajských pravidel.

Jonathan Haggerthy před lety šokoval svět, když s pouhými několika zápasy na kontě porazil velezkušeného Sama-A. I proto má tenhle charismatický Angličan v organizaci celkem výsadní postavení a přestože posledně nedal váhu, dostane 22. dubna šanci zaboxovat si opět o titul Muaythai, který má v držení Thajec Nong-O.

A do akce půjde také Holanďan Regian Eersel, který má v držení šampionské pásy ONE v thaiboxu i kickboxu. Na svatostánku Lumpinee ho pod pravidly Muaythai 17. března vyzve domácí Sinsamut sor Klinmee.

Zdroje:  mmafighting.com , Twitter , bloodyelbow.com

Nejnovější články