Valentina Shevchenko se do oktagonu nepodívá až na půl roku. Ostatní zápasníci dopadli lépe

Valentina Shevchenko se do oktagonu nepodívá až na půl roku. Ostatní zápasníci dopadli lépe zdroj: Profimedia

Ani bezchybný výkon nezachránil šampionku od lékařské stopky

Málokdo by čekal, že si z tak podařeného zápasu, jakým byl pro Valentinu Shevchenko její sobotní úspěch, odveze neohrožená šampionka nějaké zranění. Katlyn Chookagian se jí v podstatě ani nedotkla a Valentina poměrně snadno vyhrála ve 3. kole, kdy dostala svoji soupeřku do krucifixu a svými údery si vynutila ukončení zápasu.

I přestože chtěla být Shevchenko v zápasení ještě aktivnější, vypadá to, že si bude muset dát nucenou pauzu. Dostala totiž lékařskou suspendaci, a to maximálně až na půl roku. Ve zprávě texaského úřadu pro licenci a regulaci není obsaženo, co přesně se šampionce stalo, ale snad to nebude takové zranění, které by vyžadovalo půl roční rehabilitaci a Shevchenko by snad mohla dostat povolení zápasit i dříve.

Její soupeřka, Katlyn Chookagian, i přestože prohrála a schytala pár nepříjemných ran si dá na rozdíl od Valentiny jen malou pauzu, do 25. března.

Dalším paradoxem je Justin Tafa, kterému se povedl moc pěkný knockout hned v úvodu zápasu, ale i tak dostal stopku na dva měsíce, zatímco jeho soupeři, Juanu Adamsovi, který byl knockoutován, byl nařízený jen měsíc.

Jon Jones i Dominick Reyes i přes urputnou bitvu vyfasovali pouhých 31 dnů a zatímco Derrick Lewis si ze zápasu s Ilirem Latifim neodnesl žádné zranění, švédský bombardér dostal stopku na měsíc.

Pořádná válka mezi Danem Igem a Mirsadem Bektičem, si na obou vybrala svou daň v podobě měsíčního zákazu.

Povinně si každý zápasník musí dát pauzu 10 dnů. V některých případech dostanou i delší zdravotní stopku, ale většinou, pokud se jejich zranění dobře hojí, dostanou povolení zápasit i dříve, než jak jim bylo původně přikázáno.

 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články