Zápas dvou hvězd lehké váhy UFC je na spadnutí. Bude to ohňostroj, láka fanoušky Chandler

Zápas dvou hvězd lehké váhy UFC je na spadnutí. Bude to ohňostroj, láka fanoušky Chandler Michael Chandler vstupuje do oktagonu | zdroj: Profimedia

Dočkáme se souboje mezi Michaelem Chandlerem a Dustinem Poirierem? Podle bývalého šampiona Bellatoru by k němu mohlo dojít v prosinci.

Od konce roku nás sice dělí ještě několik měsíců, ale promotéři už teď pilně pracují na tom, aby byl co nejzajímavější. A jedním z největších taháků by mohl být souboj mezi elitními bojovníky lehké váhy UFC Michaelem Chandlerem a Dustinem Poirierem.

Chandler, jenž je bývalým šampionem Bellatoru, se už utkal s většinou bojovníků ze špičky divize (dokonce se neúspěšně pokusil vybojovat titulový pás proti Charlesi Oliveirovi), ale bývalý prozatímní šampion Poirier mu do jeho sbírky protivníků stále chybí. To by se ale mohlo brzy změnit, což napověděla i jejich rozmíška v hledišti během červencové turnaje UFC 276.

O té se ostatně rozmluvil sám Chandler v nedávném rozhovoru pro zámořský server MMA Fighting. "Prostě jsem zaslechl nějaký křik, otočil jsem se a zjistil jsem, že na mě něco volá Dustin. Úplně mě to zaskočilo, protože tady nejsem od toho, abych se dostával do slovních nebo fyzických potyček. To není v mé povaze. Jsem od přírody v mnoha ohledech tak trochu pacifista. Kromě toho, když jdu do oktagonu, kde jsem za to placený."

Michael Chandler Tony Fergusona Chandler právě totálně vypnul Tonyho Fergusona | zdroj: Profimedia

"Ochranka se nás snažila od sebe odtáhnout, ale já jsem chtěl slyšet, co na mě křičí. Bylo to daleko, hrála hudba, všude blikala světla a hučel dav, takže jsem mu vůbec nerozuměl. Tak jsem k němu došel a dozvěděl jsem se, že má se mnou problém."

Chandler při svém vstupu do UFC bojoval především s nevraživostí kolegů, kteří tvrdili, že si šanci na titul musí nejdříve vybojovat a jeho úspěchy z Bellatoru pro ně nic neznamenají. Jedním z těchto kritiků byl také Poirier, jenž se v jednom z rozhovorů nechal dokonce slyšet, že by raději šel prodávat svoji pálivou omáčku, než aby vlezl do klece s Michaelem.

Situace se od té doby hodně změnila. Chandler si svým urputným ofenzivním stylem získal na svoji stranu hodně fanoušků a rozhodně patří k jedné z největších hvězd nynější lehké váhy. Matchmakeři (i samotný Poirier) tak tuší, že by mohl být jejich společný duel obrovským tahákem.

O tom je přesvědčený i Chandler. Ten se domnívá, že by ho vítězství nad Dustinem mohlo vystřelit do jeho druhého titulového zápasu. "Bude to ohňostroj. Každé ráno se probouzím s myšlenkou, že se stanu šampionem UFC. A vždycky jsem byl nadšený z toho, že bych bojoval s Dustinem Poirierem. Tím nechci říct, že by nebyl skvělý bojovník, nebo že by nebyl extrémně zkušený. Ale vždycky, když jsem ho pozoroval z povzdálí, tak jsem si říkal, že ho porazím."

"Myslím, že na něj znám recept. Domnívám se, že budu ohněm, pod který on bude akorát přikládat a nebude mě schopný ukončit. Vyrovnám se mu vytrvalostí, údery, wrestlingem i grapplingem. Pak dojde na souboj naší odhodlanosti a vůle a myslím si, že ten vyhraju. Opravdu jsem o tom přesvědčený."

Tento duel ještě není oficiálně potvrzený, ale čím dál tím více prosakují informace, že neexistuje nic, co by mu bránilo. Poslední překážkou je v nynějších chvílích údajně pouze termín. Ale i v něm má Chandler jasno. Mělo by se jednat o poslední turnaj v tomto roce ve vyhlášeném "Městě hříchů."

"Kdybych si měl vybrat, tak řeknu, že chci prosinec ve Vegas," zakončil Chandler rozhovor. "Mám smlouvu s UFC už skoro dva roky a ve Vegas jsem ještě nebojoval. Byl jsem tam na jednom z turnajů, ale v kleci jsem se neukázal. Chci to zažít."

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články