Zápas zakončený hromadnou rvačkou, podívejte se na duel McGregora s Nurmagomedovem

Zápas zakončený hromadnou rvačkou, podívejte se na duel McGregora s Nurmagomedovem zdroj: Profimedia

Pojďte si před dalším titulákem lehké váhy připomenout ten nejslavnější...a nebo ten s nejostudnějším finále.

V sobotu večer našeho času vypukne jedna z nejočekávanějších bitev letošního roku v MMA. Khabibu Nurmagomedovovi vypršel trest a bude tak konečně obhajovat titul lehké váhy UFC proti Dustinu Poirierovi., který si vstupenku do titulového zápasu v podobě interim (dočasného) pásu vybojoval ve strhující přestřelce s Maxem Hollowayem (psali jsme zde).

Pojďme si ale ještě předtím připomenout, proč dostal dagestánský šampion trest. Datum 8. října 2018, a jeho události, patří totiž mezi fanoušky MMA stále k jednomu z nejdiskutovanějších témat. Nurmagomedov totiž poprvé bránil svůj titul a jeho soupeřem nebyl nikdo jiný, než Conor McGregor, kterému ten samý titul sebrali za neaktivitu.

Jednalo se o skvělá zápas, který ale zastínila dohra, která přišla těsně po Khabibově vítězství. Ten totiž místo oslav přeskočil klec a vrhl se do davu fanoušků, kde zaútočil na Conorův tým. Mezitím dva zástupci Khabibova týmu (Zubaira Tukhugov a Abubakar Nurmagomedov) vtrhli do oktagonu, aby si ručně vyřídili staré účty s irským zápasníkem, přičemž jeden jej udeřil zezadu.

Celá mela vyústila v to, že naprosto konsternovaný a rozezlený Dana White odmítl Nurmagomedovovi předat titulový pás v oktagonu, aby jej zuřící dav nenapadl. Později dostali všichni zúčastnění Dagestánci téměř roční stopku. Ta právě nyní končí, ale UFC nám ještě pro připomenutí přineslo záznam celého posledního finálového boje. Ten můžete vidět v tomto videu.

Zdroje:  YouTube UFC , tisková zpráva

Nejnovější články