UFC dnes udělilo hned čtyři bonusy za výkon večera, šéf Dana White poté daroval ještě jeden speciální

UFC dnes udělilo hned čtyři bonusy za výkon večera, šéf Dana White poté daroval ještě jeden speciální Giga Chikadze - Edson Barboza | zdroj: Getty Images

I když je UFC často kritizováno za výplaty bojovníkům, dobré výkony umí ocenit. Tentokrát si tučnou prémii odneslo hned šest bojovníků.

Máme za sebou další zajímavý turnaj UFC, který sice nebyl zaplněn těmi největšími hvězdami, ale přesto jsme byli svědky několika zajímavých zápasů. O tom svědčí také fakt, že si hned čtyři bojovníci odnesli kromě domluvené odměny také bonus padesát tisíc dolarů (více než milion korun) za výkon večera. Na tiskové konferenci byla navíc udělena ještě jedna speciální prémie. Pojďte se s námi podívat, kdo si tato ocenění vysloužil.

Pat Sabatini (15-3) sice na začátku zápasu inkasoval nepříjemný úder, po kterém byl značně otřesený, ale zvládl se z něj oklepat. Ještě v prvním kole se mu pak podařilo dostat nohu soupeře Jamalla Emmerse (18-6) do velice nepříjemné páky, kterou mu poranil vazy v koleni, díky čemuž získal také vítězství. Z takové výhry, a především ze zranění soupeře, Sabatini sice úplně nadšený nebyl, ale finanční prémie mu jistě udělala radost. 

Abdul Razak Alhassan (11-4) zvládl Alessia Di Chirica (13-6) zkrotit během pouhých 17 vteřin. Přesně po tak krátké době totiž vypálil enormně tvrdý kop mířený přímo na Italovu hlavu, čímž ho naprosto odzbrojil a vypl. Alhassan znovu ukázal, že pokud vítězí, tak je to veskrze velice rychle. Všech pět vítězství, které v UFC doposud vybojoval, totiž posbíral shodně v prvních kolech.

Gerald Meerschaert (33-14) potvrdil svoji pozici jednoho z nejlepších grapplerů ve střední váze a rozesmutnil tak plno českých a uzbeckých fanoušků. Vyšlápl si totiž na Makhmuda „Macha“ Muradova (25-7), kterému submisí ve druhém kole přerušil jeho skvělou šňůru čtrnácti výher a zároveň mu připravil jeho první porážku v UFC. Pro Meerschaerta se navíc jedná o druhý bonus v řadě.

Giga Chikadze (14-2) si v hlavním zápase, označovaném jako „bitva kopáčů,“ dokázal poradit s Edsonem Barbozou (22-10). Toho ve třetím kole po sérii úderů poslal k zemi, kde se ho nejdříve snažil uškrtit, ale následně paži povolil a rozdal mu ještě několik ran pěstí, čímž donutil rozhodčího duel ukončit. Chikadze se díky cenné výhře zřejmě dost posune v divizním žebříčku a přiblíží se tak vytoužené titulové šanci.

Neoficiální prémii nakonec daruje také šéf UFC Dana White, kterému se velice líbilo finále bantamové váhy soutěže The Ultimate Fighter, jenž dostalo místo na hlavní kartě turnaje. V něm Rickyho Turcios (11-2) po tříkolové řežbě zdolal těsně 2:1 na body Bradyho Hiestanda (5-2) a získal tak od organizace plnohodnotný kontrakt.

„Také jim pošlu nějaké peníze,“ řekl White na pozápasové tiskové konferenci. „Byl to skvělý souboj a těsné vítězství na body, takže dostanou také nějaký šek. Nebude to padesát tisíc dolarů, ale bude to pořád slušná částka. Nebudou zklamaní.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články